#233: Wąsosz/Deer Bear & Whisker.beer – Cracker
Wieść gminna niesie, że niektóre polskie browary rzemieślnicze ponoć (nie wiem, na ile w tym prawdy) nie są do końca uczciwe i do swoich...
#834: Miedziowy44 – Miedziowe44 Coco Island
Z czym Wam kojarzy się połączenie wiórków kokosowych i czekolady? :). U mnie pierwszym skojarzeniem jest chyba znany Wam wszystkim baton Bounty. Tak na...
#442: Bytów/Rockmill – Vanilla Coffeecat
Jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że nie wyobrażam sobie życia bez kawy. Ile bym nie spał, to i tak około południa jestem tak...
#692: Marysia/Brokreacja – Potion #4
Do sięgnięcia po dzisiejsze piwo - a jest nim Potion#4 z Browaru Brokreacja - zmotywowały mnie dwie okazje. Po pierwsze moje ubiegłotygodniowe 30 urodziny....
#396: Pracownia Piwa – Dark Side of The Milk
Milk stoutów Ci u nas dostatek - jest to jeden z tych stylów, które świetnie sprawdzają się jako "entry level". A wszystko za sprawą...
#371: Maryensztadt – Sweet Sixteen
Piwa ciemne są kojarzone często z trunkami mocnymi i słodkimi, czasami również też i z gorzkimi od nut palonyych. Mit mocnego piwa ciemnego bierze...
#812: Miedziowy44 – Miedziowe44 Milk Stout
Przez moją piwną szafkę przewija się miesięcznie sporo butelek. Już dawno zacząłem więc notować wszystkie piwa w arkuszu Excela, w którym najważniejszą kolumną jest...
#1090: Sady/Moczybroda – Lava Cake
Spośród wszystkich stoutów najczęściej spotykany w polskich sklepach jest chyba obecnie milk stout w różnych odmianach. Część z nich - ta z dodatkami charakterystycznymi...
#880: AleBrowar – #AleLab 02A
AleBrowar nie pojawia się u mnie za często. Nie ukrywam, że jedną przyczyn takiego stanu rzeczy jest pewnego rodzaju "zadyszka" chłopaków od sloganu "Hopheads...
#351: BeerLab/Wokanda – Przesłuchanie Uzupełniające
Debiutując w grudniu ubiegłego roku Browar Wokanda wypuścił na rynek dwa piwa. Jednym z nich było Przesłuchanie wstępne, czyli milk stout, którego recenzja wisi...
#1126: ReCraft – Święty Patryk
Od święta (a raczej wspomnienia) świętego Patryka upłynęło sporo wody w Odrze - wszak obchodzone jest ono w kalendarzu liturgicznym Kościoła katolickiego 17 marca....
#204: Niechanowo/Kingpin – Stories: Hello Stranger
Browar Kingpin od początku swojej działalności warzył (i warzy nadal) piwa z ciekawymi, często odjechanymi i nieznanymi w Polsce dodatkami. I tak mieliśmy już...
#659: Łąkomin – Rwąca Rzeka
Browar Łąkomin jest u mnie w czołówce, jeśli chodzi o liczbę recenzji na moim blogu. Wśród opisanych piw znalazły się m.in. milk stouty -...
#254: Wąsosz/Deer Bear & Whisker.beer – Nut Cracker
Pamiętacie recenzję Crackera z kooperacji browarów Deer Bear i Whisker.beer, którą opublikowałem pod koniec maja tego roku? Dziś niejako druga część tamtej degustacji. Już...
#510: Gryf/PiwoWarownia – Kawko i Mlekosz Nu Pagadi Whisky Bowmore BA
1 listopada obchodzony był Międzynarodowy Dzień Stoutu. Choć rzadko celebruję tego typu okazję, to jednak postanowiłem sięgnąć po imperialnego stouta. Padło na bardzo ciekawie...