#568: Sady/Deer Bear – Candy Shop Marshmallow & Salty Caramel
Lubię słodycze. Ba, należę do tych, którzy potrafią zjeść całą puszkę kajmaku przy jednym posiedzeniu, co zresztą widać po mojej posturze :P. Latem ubiegłego...
#607: Profesja – Car Jura Whisky BA
Czwartym i ostatnim - po Szoferze, Pilocie oraz Bartniku - piwem, które otrzymałem w przesyłce od Browaru Profesja, jest Car Jura Whisky BA. Zostawiłem...
#345: De Molen&Piwoteka – Łódź i Młyn Bowmore Whisky BA
Łódź i Młyn to piwo będące owocem bardzo ciekawej międzynarodowej kooperacji polskiego Browaru Piwoteka oraz holenderskiego De Molena, który znany jest z wysokiej jakości...
#1020: Waszczukowe – RIS z Puszczy
Aktualnie lato w Polsce postanowiło trochę odpocząć i mamy iście jesienną pogodę. Chwilowo warto więc odłożyć jasne i lekkie piwa, a sięgnąć po mocniejsze...
#881: Maryensztadt/Dziki Wschód – Borys Kuloodporny Buffalo Trace BA
Spośród piw, które otrzymałem kilka tygodni temu od Browaru Dziki Wschód, zrecenzowałem już prawie wszystkie - na łamach portalu przeczytacie już recenzje Konia z...
#659: Łąkomin – Rwąca Rzeka
Browar Łąkomin jest u mnie w czołówce, jeśli chodzi o liczbę recenzji na moim blogu. Wśród opisanych piw znalazły się m.in. milk stouty -...
#78: Zarzecze/Birbant – P.I.S & love
Pod koniec 2015 i na początku 2016 r. obrodziło u nas różnego rodzaju imperialnymi stoutami, za które na poważnie wzięły się polskie browary rzemieślnicze...
#284: Wąsosz/Hopster – Dziad Mróz
Piwo, które dziś zrecenzuję, kupiłem już dawno, bo gdzieś na początku tego roku. Na rynku pojawiło się mniej więcej w tym samym czasie, co...
#692: Marysia/Brokreacja – Potion #4
Do sięgnięcia po dzisiejsze piwo - a jest nim Potion#4 z Browaru Brokreacja - zmotywowały mnie dwie okazje. Po pierwsze moje ubiegłotygodniowe 30 urodziny....
#337: Zarzecze/BIRBANT – El Jaguaris
Boże Narodzenie już za pasem, więc wypadałoby sięgnąć po coś choć trochę świątecznego. Tu co roku z pomocą przychodzi Browar BIRBANT, który w grudniu...
#69: Wąsosz/PERUN – Kraina Welesa
Dziś, z okazji 200 lajków na Facebooku, na moim blogu zajmę się piwem, którego wypuszczenie stało się początkiem dyskusji (żeby nie powiedzieć gównoburzy) o tym, jakie...
#954: Brofaktura – 26° Imperial Vanilla Coffee Milk Stout
Restauracyjny Browar Brofaktura z Siedlec przysłał mi ostatnio sporo dobroci. W przesyłkach znalazło się miejsce zarówno na style klasyczne, jak i bardziej nowofalowe -...
#213: Bytów/Olimp – Bacchus
Browar Olimp już od dłuższego czasu jest obecny na naszym rynku. Choć na moim blogu pojawiło się już ponad 200 opisów piwa, to browar...
#862: Warsztat Piwowarski – RISzard III
Imperialne stouty - podobnie jak "ipy" - mocno przez ostatnie lata ewoluowały. Od palonych, intensywnie goryczkowych, risy obecnie przeszły w piwa słodkie, czekoladowo-kawowe, do...
#160: Marysia/Brokreacja – The Gravedigger (blend barrel aged)
Choć dopiero co świętowałem rok Chmielnika Jakubowego na Facebooku degustując Łódź i Młyn, pojawiła się kolejna okazja do sięgnięcia po mocniejsze piwo :). A...