#640: ?/Funky Fluid – Deep Funk

Z Browarem Funky Fluid miałem do czynienia dwukrotnie. Najpierw w moje ręce trafiła butelka świetnego west coast IPA, później natomiast w jednym ze szczecińskich...

#1085: Artezan – Last Christmas I gave you my STOUT

Jeszcze w listopadzie, zanim rozpocznie się Adwent, w stacjach radiowych zaczyna pojawiać się pewien utwór, który puszczany jest do znudzenia aż do Bożego Narodzenia,...

#100: Wąsosz & Humalove – Puola | Polska

Państwa skandynawskie (oprócz Danii) w porównaniu do innych państw europejskich mają bardzo specyficzne podejście do sprzedaży alkoholu, bowiem dystrybucja mocnych napojów alkoholowych (tj. powyżej...

#152: Wąsosz/Whisker.beer – Whisker „B”

Whisker.beer to naprawdę bardzo ciekawy projekt, za którym stoi Marcin Ostajewski, główny technolog Browaru Wąsosz - i to z kilku powodów. Interesujące są zarówno...

#432: Łąkomin – Leśny Krecik

Z Leśnym Krecikiem z Browaru Łąkomin po raz pierwszy miałem styczność rok temu na pierwszej edycji Szczecin Beer Fest, gdy można było spróbować wersji...

#867: Przystanek Tleń/Last Bell – Assus Granum

Mało znany wśród beer geeków kontraktowy Browar Last Bell zaliczył na Chmielniku Jakubowym całkiem niezły debiut. Warzone przez niego piwa nie są niestety dostępne...

#118: De Molen – Bloed, Zweet & Tranen

Dziś mija dokładnie pół roku od oficjalnego uruchomienia mojego bloga w wersji www :). Przez ten czas opublikowałem 80 recenzji, co jest wg mnie...

#222: Czarna Owca – Ciemny Typ

Z pięciu piw, które otrzymałem w przesyłce od Browaru Czarna Owca, wbrew pozorom największe chyba oczekiwania miałem wobec stoutu. Mimo, że piwna rewolucja przyniosła...

#120: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Angelene

Po dużym sukcesie pierwszej warki Imperium Prunum - wypuszczonego przez Browar Kormoran imperialnego porteru bałtyckiego z suską sechlońską, czyli wędzoną śliwką pochodzącą z południa...

#1088: Nepomucen – Jean-Michel 1

Kawa jest dodawana przez polskie browary kraftowe do różnego rodzaju piwa, ale najczęściej do ciemnych. Takim też tropem poszedł Browar Nepomucen, który brazylijską kawę...

#387: Artezan – Too Young To Be Herod 2017

Zostały trzy dni do świąt, więc przydałoby się sięgnąć po piwo świąteczne ;). Tak się jakoś złożyło, że ostatnio w sklepie specjalistycznym natrafiłem na...

#978: Brofaktura – Foreign Extra Stout z kakaowcem

Po serii bardzo dobrych lagerów z Browaru Brofaktura, dziś powrócę do uwarzonych w Siedlcach piw górnej fermentacji. Do tej pory miałem okazję recenzować dwa...

#189: Zarzecze/Birbant – Sheep Szit

"Gówniane piwo" - któż z nas nigdy nie użył takiego określenia podczas degustacji jakiegoś trunku wątpliwej jakości? Otóż okazuje się, że takie stwierdzenie nie...

#7: Browar na Jurze/Pinta – Havana Stout

Wczoraj miałem okazję spróbować w pubie* piwa, które miało swoją premierę w październiku jako PINTA Miesiąca - Havana Stout. Browar PINTA określa to piwo...

#1017: Zarzecze/Funky Fluid – Breakfast Stout (Rwanda Minazi Coffee)

Nie wiem, jak Wy, ale ja bez kawy nie wyobrażam sobie życia. Piję ją na ogół o regularnych porach i jeśli się spóźnię to...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Ogłoszono wyniki Konsumenckiego Konkursu Piw – Chmielaki Krasnostawskie 2024

W miniony weekend odbyła się kolejna edycja Chmielaków Krasnostawskich. Znane są już wyniki przeprowadzonego w trakcie imprezy Konsumenckiego Konkursu Piw.Ogólnopolskie Święto Chmielarzy i Piwowarów...

Ruszyły zapisy do konkursu Greater Poland

Do 4 października browary mogą zgłaszać swoje piwa do konkursu Greater Poland, który w tym roku odbędzie się w dniach 15-17 października. Piwa będą...

Ashwagandha – moda czy zdrowie?

Słyszałeś/aś o Ashwagandzie, ale zastanawiasz się, czy rzeczywiście warto ją włączyć do swojej rutyny zdrowotnej? Ashwagandha to nie chwilowa moda. Ta roślina ma tysiące...

Restauracja Zapiekankarnia z Zielonej Góry zapewnia rozkosz dla podniebienia!

Restauracja serca województwa lubuskiego zaprasza do skorzystania z naszej bogatej oferty kulinarnej w samym centrum Zielonej Góry, przy malowniczym rynku. Nasze menu zachwyci nawet...

Maryensztadt idzie w ekologię. Otwiera ekobrowar i ekodestylarnię

Dzięki wsparciu z Funduszy Norweskich Browar Maryensztadt uruchamia EkoBrowar, przy którym będzie działała również destylarnia produkująca okowitę, gin oraz whisky.- W ramach projektu EkoBrowar...

Najlepsze piwa w stylu foreign extra stout:

#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer

Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...

#1082: AleBrowar – Smoky Joe

Torfowe szkockie whisky można lubić, albo nienawidzić - nie ma tu scenariusza pośredniego. Podobnie jest z piwami wędzonymi torfem. Są one na tyle intensywne...

#1017: Zarzecze/Funky Fluid – Breakfast Stout (Rwanda Minazi Coffee)

Nie wiem, jak Wy, ale ja bez kawy nie wyobrażam sobie życia. Piję ją na ogół o regularnych porach i jeśli się spóźnię to...

#640: ?/Funky Fluid – Deep Funk

Z Browarem Funky Fluid miałem do czynienia dwukrotnie. Najpierw w moje ręce trafiła butelka świetnego west coast IPA, później natomiast w jednym ze szczecińskich...

#867: Przystanek Tleń/Last Bell – Assus Granum

Mało znany wśród beer geeków kontraktowy Browar Last Bell zaliczył na Chmielniku Jakubowym całkiem niezły debiut. Warzone przez niego piwa nie są niestety dostępne...