#323: Księży Młyn/Piwoteka – Miasto Kominów

Browar Piwoteka z Łodzi specjalizuje się w piwach dziwnych. To właśnie za jego przyczyną polscy beer geecy mogli spróbować piwa z wędzonym i surowym...

#1066: AleBrowar/Maltgarden & Clayton Hops & Brook House Hops – Straight From The Farm

Swoistą nowością, którą można było zaobserwować w mijającym roku, były kooperacje polskich browarów rzemieślniczych i producentów chmielu, farm zza Oceanu. Na coś takiego zdecydowała...

#1081: ?/Hopito – Doodle

Spośród nowofalowych odmian chmielu najbardziej lubię te, które oferują coś innego niż tylko cytrusy i owoce tropikalne. Dlatego tak bardzo lubię np. Mosaic. Do...

#1025: Zarzecze/BIRBANT & Piwne Podziemie – COOLAB7: The Seventh Seal

Spośród owoców tropikalnych, które są dodawane do piwa, najczęściej wykorzystywane są chyba mango i marakuja. Ta ostatnia trafiła trafiła zresztą m.in. do recenzowanego ostatnio...

#368: Świebodzin – Kosa

Jednym z ciekawszych odkryć ubiegłego roku jest dla mnie Browar Świebodzin, który w maju 2017 r. wystartował z grubej rury i od razu ruszył...

#888: Maryensztadt – Nevermind vol. 8

Macie już dość hazy "ipek"? Bo ja muszę przyznać, że jestem już nimi powoli zmęczony, dlatego tak rzadko pojawiają się tu na portalu. No,...

#470: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Epsilon Wild & BA

Seria oznaczanych literami greckiego alfabetu kwasów z Browaru PINTA jest już całkiem imponująca. Jednym z najlepiej ocenianych piw z tej linii jest Kwas Epsilon,...

#248: Bytów/Szpunt & Olimp – Wormhole

W ostatnim czasie na moim blogu pojawiły się recenzje dwóch american barleywine - tj. Basiora oraz Alcatraz. Styl ten często jest mylony z innym...

#756: Bytów – Double IPA

Browar Kaszubski Bytów ostatnio mocno idzie w kierunku mocniej chmielonych piw. Niedawno recenzowałem Session ČIPA, a w dzisiejszym wydaniu Wieści Tygodnia wspominałem o dwóch...

#684: Artezan – Panic Button

W tym roku minęło już siedem lat od momentu startu Browaru Artezan. Browar ten towarzyszył mi od samego początku mojej przygody z kraftem, a...

#965: Bielawska Wytwórnia Napojów/Pivovsky & Solipiwko – Hop Costello

Początek 2021 r. upłynął dla Browaru Pivovsky pod znakiem kooperacji - nawiązał on współpracę m.in. z takimi browarami jak Solipiwko, Mintaka, czy Hoppy Lab....

#764: Recraft/Rockmill – Sunshine Bay

Już na początku istnienia mojego portalu przyjąłem sobie zasadę, że kolejność recenzji będę układał tak, aby w krótkim odstępie czasu nie powtarzał się ani...

#1101: Maryensztadt/Browarny Craft Beer – Army of Me

Ostatnio recenzowałem świetne piwo z herbatą - Big Game: Three z Browaru Wrężel, dziś z kolei dla odmiany sięgnę po piwo z kawą. Nie...

#193: Anderson Valley – Heelch O’Hops

Stany Zjednoczone, gdzie piwna rewolucja zawitała już 30 lat temu, to wielka skarbnica ciekawych piw. To właśnie amerykańskie piwowarstwo wciąż kreuje panujące na świecie...

#957: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Double Califia

Califia to jedno ze sztandarowych piw z Browaru Trzech Kumpli, obok słynnego już Pan IPAni. Jest to klasyczne west coast IPA - w stylu...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...

Najlepsze piwa w stylu double IPA:

#547: AleBrowar – New England DDH DIPA Citra+Galaxy

Trafiają do mnie czasem piwa bardzo do siebie zbliżone, różniące się np. jedynie użytymi odmianami chmielu. Do tej pory w takich sytuacjach recenzje piw...

#548: AleBrowar – New England DDH DIPA Centennial+Amarillo

Tak jak zapowiadałem w poprzednim wpisie, po recenzji New England DDH DIPA Citra+Galaxy od razu przechodzę do porównania z drugim piwem z tej serii,...

#560: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Taura

Na podium organizowanego przeze mnie plebiscytu na Nowość Miesiąca znalazły się dwa piwa z Browaru Trzech Kumpli: PiA oraz Taura. To pierwsze już...

#750: ?/Incognito, Dziki Wschód & PolishHops – DDH ATL Polish Hazy Double IPA

Na piwnych imprezach bywam rzadko. Dlatego też piwa pojawiające się wyłącznie na festiwalach do mnie zazwyczaj nie docierają. Dlatego naprawdę ucieszyłem się, że jedna...

#470: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Epsilon Wild & BA

Seria oznaczanych literami greckiego alfabetu kwasów z Browaru PINTA jest już całkiem imponująca. Jednym z najlepiej ocenianych piw z tej linii jest Kwas Epsilon,...