#562: BIAŁY – Kawomlek
Poprzednie moje spotkanie z Browaru BIAŁY - przy okazji recenzji Kawowej Pokusy - było nie do końca udane. W tamtym przypadku wiele wskazywało na...
Najnowsze artykuły:
Zamyka się Browar Lubicz
Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...
Niedługo jesienna edycja Piwowarów
Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...
Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki
Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...
WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży
Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...
Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka
Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...
Najlepsze w stylu coffee stout:
#649: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista Monsooned Malabar AA
Lubię kawę i to do tego stopnia, że nie wyobrażam sobie bez niej dnia. Niestety, ostatnio skończyły mi się zapasy mojej lepszej kawy speciality...
#654: Bytów/Rockmill – 2nd Anniversary
Swoje "urodziny", czyli kolejne rocznice rozpoczęcia działalności, browary świętują na różne sposoby. Niektórzy organizują okolicznościowe kranoprzejęcia, inni imprezy na terenie browaru, jeszcze inni wypuszczają...
#362: Zarzecze/Kingpin – Imperial Geezer
Dziś ostatni dzień karnawału, od jutra rozpoczyna się Wielki Post. Planuję w tym czasie trochę ograniczyć spożycie piwa - nie wiem niestety, na ile...
#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer
Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...
#765: Bytów/Maltgarden – Coffee To Go Fazenda Da Lagoa
Miałem przez pewien czas fazę na kawę speciality, do której zaparzania korzystałem z Aeropressu. Aktualnie lenistwo wzięło u mnie niestety górę i kawę robię...