#1088: Nepomucen – Jean-Michel 1

Kawa jest dodawana przez polskie browary kraftowe do różnego rodzaju piwa, ale najczęściej do ciemnych. Takim też tropem poszedł Browar Nepomucen, który brazylijską kawę...

#1076: ?/Revolta – African Coffee Oatmeal Stout

Południowa kawa stała się już dla mnie swego rodzaju rytuałem, bez którego jestem nie do życia. Jeśli koło południa nie wypiję kawy, to jestem...

#254: Wąsosz/Deer Bear & Whisker.beer – Nut Cracker

Pamiętacie recenzję Crackera z kooperacji browarów Deer Bear i Whisker.beer, którą opublikowałem pod koniec maja tego roku? Dziś niejako druga część tamtej degustacji. Już...

#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer

Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...

#442: Bytów/Rockmill – Vanilla Coffeecat

Jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że nie wyobrażam sobie życia bez kawy. Ile bym nie spał, to i tak około południa jestem tak...

#351: BeerLab/Wokanda – Przesłuchanie Uzupełniające

Debiutując w grudniu ubiegłego roku Browar Wokanda wypuścił na rynek dwa piwa. Jednym z nich było Przesłuchanie wstępne, czyli milk stout, którego recenzja wisi...

#235: Bytów/Rockmill – Coffeecat

No i tak jak wczoraj obiecałem - dziś zaprezentuję Wam kolejne piwo z browaru, którego stoisko warto będzie odwiedzić podczas rozpoczętego dziś Szczecin Beer...

#366: Jan Olbracht Rzemieślniczy/Piwoteka – Pół czarnej u Roszka

Choć wielkimi krokami zbliża się marzec, to jednak prognozy pogody na najbliższe dni zapowiadają powrót zimy i siarczystych mrozów. Zanim to jednak nastąpi, postanowiłem...

#1113: PINTA – PINTA Classics: Coffee Stout

Jak wiecie, uwielbiam piwa z kawą - dlatego też ucieszyłem się, gdy PINTA wypuściła coffee stout, który trafił do wszystkich sklepów sieci Lidl. Oznaczało...

#586: ?/Szpunt – Coffeecup

Wśród bogactwa używanych przez browary dodatków, kawa wciąż cieszy się bardzo dużą popularnością. Najczęściej spotkać go można w piwach ciemnych, co dodatkowo podbija i...

#510: Gryf/PiwoWarownia – Kawko i Mlekosz Nu Pagadi Whisky Bowmore BA

1 listopada obchodzony był Międzynarodowy Dzień Stoutu. Choć rzadko celebruję tego typu okazję, to jednak postanowiłem sięgnąć po imperialnego stouta. Padło na bardzo ciekawie...

#562: BIAŁY – Kawomlek

Poprzednie moje spotkanie z Browaru BIAŁY - przy okazji recenzji Kawowej Pokusy - było nie do końca udane. W tamtym przypadku wiele wskazywało na...

#1117: Brofaktura & Wysocki Coffee & Kufloteka – Foreign Extra Stout z kawą oraz...

Moda na dodawanie tonki do piwa nieco już przygasła - jeszcze chyba tylko "hurtownia" Monsters dodaje czasem nasiona tonkowca wonnego w dużych ilościach -...

#593: Łąkomin – Rzeka Pełna Kawy

Kupując piwo, które dziś zrecenzuję - a będzie to Rzeka Pełna Kawy z Browaru Łąkomin - byłem przekonany, że jest to bogatsza o jeden...

#1196: Bytów/Maltgarden & Tankbusters & Palarnia Kafar – We Got The Fire

Na ubiegłorocznym Oktoberfest w Szczecinie wypiłem sporo interesujących piw z browarów mi do tej pory słabo znanych, ale też i tych, które doskonale znam....

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Najlepsze w stylu coffee stout:

#649: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista Monsooned Malabar AA

Lubię kawę i to do tego stopnia, że nie wyobrażam sobie bez niej dnia. Niestety, ostatnio skończyły mi się zapasy mojej lepszej kawy speciality...

#654: Bytów/Rockmill – 2nd Anniversary

Swoje "urodziny", czyli kolejne rocznice rozpoczęcia działalności, browary świętują na różne sposoby. Niektórzy organizują okolicznościowe kranoprzejęcia, inni imprezy na terenie browaru, jeszcze inni wypuszczają...

#362: Zarzecze/Kingpin – Imperial Geezer

Dziś ostatni dzień karnawału, od jutra rozpoczyna się Wielki Post. Planuję w tym czasie trochę ograniczyć spożycie piwa  - nie wiem niestety, na ile...

#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer

Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...

#765: Bytów/Maltgarden – Coffee To Go Fazenda Da Lagoa

Miałem przez pewien czas fazę na kawę speciality, do której zaparzania korzystałem z Aeropressu. Aktualnie lenistwo wzięło u mnie niestety górę i kawę robię...