Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Najlepsze piwa w stylu braggot:

#706: Kormoran – Terra Donum

Terra Donum z Browaru Kormoran - oj, długo zwlekałem w sięgnięciu w sklepie po to piwo. Ilekroć byłem w szczecińskim Chmielu przy ul. Duńskiej...

#595: Profesja – Bartnik

Braggot - czyli hybryda piwa i miodu pitnego - w Polsce jest produkowany jako piwo (tzn. słód musi stanowić przynajmniej 50% i jedno ziarenko...

#256: Wąsosz/PERUN – Braggot Barleywine

Na blogu zajmuję się przede wszystkim piwem. Jednak zdarzyło mi się już pisać na inne tematy. I tak powstała m.in. recenzja miodu pitnego -...

#876: Łąkomin – Miedjed w Kentucky

Ostatnio mam fazę na miody - i nie mam tu na myśli jedynie miody pitne, ale też te zwyczajne, niealkoholowe. Moją uwagę przykuwają jednak...

#670: Zarzecze/Kingpin & Genys Brewing Co. – Marquis

Nie jestem może jakimś wielkim miłośnikiem miodu - lubię głównie te ciekawsze w smaku, jak np. gryczany, czy akacjowy. Znacznie chętniej sięgam po miody...