Najnowsze artykuły:
Niedługo jesienna edycja Piwowarów
Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...
Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki
Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...
WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży
Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...
Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka
Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...
Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji
Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...
Najlepsze piwa w stylu braggot:
#706: Kormoran – Terra Donum
Terra Donum z Browaru Kormoran - oj, długo zwlekałem w sięgnięciu w sklepie po to piwo. Ilekroć byłem w szczecińskim Chmielu przy ul. Duńskiej...
#595: Profesja – Bartnik
Braggot - czyli hybryda piwa i miodu pitnego - w Polsce jest produkowany jako piwo (tzn. słód musi stanowić przynajmniej 50% i jedno ziarenko...
#256: Wąsosz/PERUN – Braggot Barleywine
Na blogu zajmuję się przede wszystkim piwem. Jednak zdarzyło mi się już pisać na inne tematy. I tak powstała m.in. recenzja miodu pitnego -...
#876: Łąkomin – Miedjed w Kentucky
Ostatnio mam fazę na miody - i nie mam tu na myśli jedynie miody pitne, ale też te zwyczajne, niealkoholowe. Moją uwagę przykuwają jednak...
#670: Zarzecze/Kingpin & Genys Brewing Co. – Marquis
Nie jestem może jakimś wielkim miłośnikiem miodu - lubię głównie te ciekawsze w smaku, jak np. gryczany, czy akacjowy. Znacznie chętniej sięgam po miody...