#920: Książęcy Browar Nysa – Szlakiem Czarownic: Żona Kata

Nazbierało mi się trochę piw niepasteryzowanych, które będę musiał w najbliższym czasie wziąć na warsztat, aby się nie przeterminowały. Ostatnio otrzymałem w prezencie dwa...

Browary Szczecina: multitap Nowy Browar Szczecin

Będąc w miniony czwartek w Szczecinie, miałem nieco czasu wolnego w okolicach Bramy Portowej. W pobliżu tego jednego z największych skrzyżowań w stolicy Zachodniego...

#598: Zarzecze/PINTA – Hazy Morning

Browar PINTA należy u mnie do grona pewniaków, po których piwa sięgam "bez obawień", jak mawiał klasyk. Szczególnie jeśli chmielone są odmianami Mosaic i...

#247: Wąsosz/Szałpiw – Kociamber

Dziś na blogu zajmę się piwem o intrygującej nazwie Kociamber, które na rynku pojawiło się w lipcu 2015 r. (jejuś, to już dwa lata!)....

#388: Browar Grodzisk – Grodziska APA

Browar w Grodzisku znany jest przede wszystkim z reaktywacji na dużą skalę piwa grodziskiego, ale też z warzenia wariacji na jego temat. Z samego...

#334: ?/BERHET – Apache

Choć Czechy i Słowacja to kraje dość podobne pod wieloma względami, ale jeśli chodzi o piwo, podobieństw zbyt wielu nie ma. Przeciętnemu Kowalskiemu ten...

#853: Lubicz – American Pale Ale

Restauracyjny Browar Lubicz z Krakowa już raz zawitał do działu z recenzjami Chmielnika Jakubowego - przypomnę, że recenzowałem wtedy typowo klasyczne piwo, tj. Pszeniczne....

#509: Fortuna – Miłosław Warzy Śmiało: Sosnowe APA

Zbierane w maju młode pędy sosny to surowiec wykorzystywany głównie do produkcji syropów wspomagających leczenie przeziębienia oraz infekcji dróg oddechowych, a także nalewek. Okazuje...

#402: BeerLab – Piaseczyńskie APA

W tym samym dniu, w którym sięgnąłem po Żywiec Sesyjne IPA, otworzyłem sobie Piaseczyńskie APA z Browaru BeerLab. W recenzji żywieckiej nowości wspominałem, że...

#871: Nepomucen – Like a Forest

Mateusz Kupracz, główny piwowar Browaru Nepomucen, słynie z bardzo udanych eksperymentów w warzeniu piw ze gałęziami, czy też pędami drzew iglastych. Rozpoczął je jeszcze...

#1132: Browar Stu Mostów – Pale Ale

Coraz więcej browarów rezygnuje z umieszczania na etykietach szczegółów na temat swoich piw. Jest to zasługą absurdalnych kontroli, jakie przeprowadza w Polsce kilka instytucji...

#534: Nepomucen – MOJO

Browar Nepomucen od jakiegoś czasu zmienia styl swoich etykiet oraz kształt butelek, do których rozlewa piwa. Obecnie są one równie kolorowe co wcześniej i...

#699: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Tea Valley

W poprzedniej recenzji zajmowałem się piwem z dodatkiem herbaty i laktozy. Dziś pozostanę w bardzo podobnych klimatach, ponieważ kilka dni temu otrzymałem przesyłkę od...

#832: Maryensztadt/Dziki Wschód – Wolny Duch

Piwa bezalkoholowe stają się coraz ważniejszą gałęzią działalności portalu Chmielnik Jakubowy. Zresztą to, co się dzieje w polskim krafcie, coraz bardziej sprzyja takiemu trendowi....

#75: Beck’s – Pale Ale

Jak już pisałem w recenzji piwa Veldensteiner Bavarian Amber Ale - niemieckie piwowarstwo nowofalowe w Niemczech łatwo nie ma i w sumie jeszcze do niedawna...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Najlepsze w stylu american pale ale:

#587: Profesja – Pilot

Ostatnio miałem trochę mniej czasu na recenzowanie piw, a kilka już wypitych czeka w kolejce. Trzeba więc się sprężyć :). Dziś zajmę się piwem...

#247: Wąsosz/Szałpiw – Kociamber

Dziś na blogu zajmę się piwem o intrygującej nazwie Kociamber, które na rynku pojawiło się w lipcu 2015 r. (jejuś, to już dwa lata!)....

#845: Przystanek Tleń/Last Bell – Freedom for All

Browar Last Bell niedawno zadebiutował na Chmielniku Jakubowym. Był to udany debiut - piwo mi smakowało mimo kilku zastrzeżeń co do aromatu i wyglądu...

#699: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Tea Valley

W poprzedniej recenzji zajmowałem się piwem z dodatkiem herbaty i laktozy. Dziś pozostanę w bardzo podobnych klimatach, ponieważ kilka dni temu otrzymałem przesyłkę od...

#190: Jan Olbracht Rzemieślniczy/Piwoteka – Limonka Hooligans

Browar Piwoteka zdążył już zasłynąć dziwnymi pomysłami na dodatki do piwa - wszak na swoim koncie mają już takie cymesy jak grodziskie z boczkiem,...