Część kibiców, którzy podczas meczu Pogoń Szczecin – Śląsk Wrocław zdecydowali się na zakup dostępnego na szczecińskim stadionie piwa, nie byli zadowoleni z jego jakości. Klub zdecydował się w tej sytuacji zorganizować spotkanie z przedstawicielami operatora gastronomicznego oraz Nowego Browaru Szczecin, który warzy klubowe piwo.
Jak czytamy na stronie Pogoni Szczecin, piwo z części beczek charakteryzowało się podwyższona kwasowością.
– Ostatnia partia piwa, która częściowo była serwowana podczas środowego meczu, była poniżej naszej normy jakości – przyznaje cytowany przez stronę Pogoni szef browaru Artur Kałużny.
Nowy Browar Szczecin zobowiązał się przy tym, że podejmie kroki, aby podobna sytuacja już się nie powtórzyła.
– Wprowadzamy także dodatkowe narzędzia kontroli jakości, które wyeliminują te problemy – dodał Kałużny.
Lager Portowca jest serwowany na szczecińskim stadionie od końca czerwca br. Jest to piwo dolnej fermentacji chmielone niemieckimi odmianami chmielu.