Dwa szczecińskie browary restauracyjne – Wyszak oraz Pod Zamkiem – zdobyły medale podczas tegorocznej edycji Konkursu Piw Rzemieślniczych.
Brązowy medal w kategorii „Field Beer” otrzymało Pumpkin Ale z Browaru Wyszak, autorstwa Tomasza de Weyhera. Krążek o tym samym kolorze, tyle że w kategorii „Amber Lager” zdobyło piwo Niebuszewo z Browaru Pod Zamkiem, autorstwa Jarosława Jurgi.
Na uwagę zasługuje również sukces browarów ze Stargardu – złoto w kategorii „Dunkelweizen, Weizenbock & Roggenbier (10-20º Plato)” przyznano Browarowi Stargard za piwo Tatoo Convention. Aż trzy krążki z konkursu przywiezie natomiast Browar Miejski Stargard – za Witbiera (kategoria „Witbier”), Lager (w kategorii: German Lager) oraz Orkiszowe (kategoria: Specialty Beer).
Pełne wyniki Konkursu Piw Rzemieślniczych 2019:
https://www.chmielnik-jakubowy.pl/pelne-wyniki-kpru-2019/