#750: ?/Incognito, Dziki Wschód & PolishHops – DDH ATL Polish Hazy Double IPA

Na piwnych imprezach bywam rzadko. Dlatego też piwa pojawiające się wyłącznie na festiwalach do mnie zazwyczaj nie docierają. Dlatego naprawdę ucieszyłem się, że jedna...

#524: Buxton & Omnipollo – Original Texas Pecan Ice Cream

Walczę obecnie z przeziębieniem, dlatego też przez ostatnie dni recenzje pojawiały się u mnie rzadziej niż zwykle. Mam nadzieję, że już niedługo to się...

#988: AleBrowar/Hop Cone – NO. 1 New England Double IPA

Kojarzycie rewelacyjne piwo Friend or Foe? z kooperacji browarów Rockmill oraz Дідько? Zapewne tak, bo zdobyło ono całkiem sporo różnych medali i to nawet...

#460: Warsztat Piwowarski – Frutal

Piwa z wrocławskiego Warsztatu Piwowarskiego długo w Szczecinie nie pojawiały się. Ostatnio to się zmieniło dzięki ubiegłorocznemu zwycięstwu w XII edycji Wrocławskiego Konkursu Piw...

#724: Browar Bury – Vermont IPA

Kolejnym debiutantem w dziale "Recenzje" mojego portalu jest Browar Bury, który przysłał niedawno sześć swoich piw opakowanych w bardzo ładne, drewniane (nie ma lipy...

#474: Two Roads Brewing/Evil Twin Brewing – Imperial Biscotti Break

Starość nie radość - wczoraj skończyłem 29 lat. Rozpoczęcie ostatniego roku przed zmianą prefiksu na trójkę z przodu wypadało więc świętować czymś specjalnym. Miałem...

#699: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Tea Valley

W poprzedniej recenzji zajmowałem się piwem z dodatkiem herbaty i laktozy. Dziś pozostanę w bardzo podobnych klimatach, ponieważ kilka dni temu otrzymałem przesyłkę od...

#485: Binding – Schöfferhofer Hefeweizen

1200. tekst na moim blogu postanowiłem poświęcić piwnej klasyce. Do tego grona zaliczam piwa, które od wielu, wielu lat trzymają poziom i - pomimo,...

#792: 8 Wired & PINTA – Opium Cake

Wielkimi krokami zbliżają się święta Zmartwychwstania Pańskiego. Przydałoby się więc pomyśleć nad recenzją jakiegoś świątecznego piwa. Tylko, jakie piwo miałoby mi się kojarzyć z...

#578: Brasserie de Rochefort – Trapistes Rochefort 10

Od ostatniego wpisu z cyklu Piwna Klasyka minęły już trzy miesiące. Jest to więc najwyższy czas, aby ponownie sięgnąć po coś klasycznego. Dobrze się...

#599: Bytów/Maltgarden – Please Pass The Pie

Maltgarden przebojem wdarł się do serc beergeeków ;). Mało który browar budzi tyle emocji budził w chwili premiery (8 marca) tyle emocji, ale też...

#928: Green Head – Nebula

Dzisiejsza recenzja to w zasadzie debiut kolejnego browaru na łamach Chmielnika Jakubowego. Piszę "w zasadzie", ponieważ Browar Green Head był bohaterem jednego z odcinka...

#925: Browar Tarnobrzeg & Hemp&Brew & Kanopio – CBD Pale Ale

Nie lubię marihuany - jej zapach wprost kojarzy mi się z zepsutym (naświetlonym) piwem. Krótko mówiąc, "zioło" pachnie mi skunksem i zdecydowanie nie jest...

#10: Wąsosz/Setka – Madagaskar

Degustowane przeze mnie dzisiaj piwo to pierwsze z Browaru Setka, jakie do tej pory udało mi się spróbować. Jest to milk stout - czyli...

#102: Browar Zakładowy – Fajrant

Piwo w stylu session IPA już raz pojawiło się na moim blogu, dziś czas na kolejne. Jak pewnie już pamiętacie, gatunek ten to lekkie,...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...