#748: Kormoran – Podróże Kormorana: American IPA

Podróże Kormorana to seria piw, którą z niewiadomej dla mnie przyczyny Browar Kormoran wyraźnie zaniedbał - a zapowiadała się ona naprawdę dobrze! Aktualnie znalazło...
Janusz Moczywąs

#363: Waszczukowe – Janusz Moczywąs

Kojarzycie niemieckie piwo DAB Export, które jest powszechnie dostępne nie tylko w Niemczech, ale też i w Polsce? Myślę, że wielu z Was odpowiedziałoby...

#481: Hohenthanner Schlossbrauerei/Berliner Berg – Pale Ale

Niemcy to nie tylko klasyka: pilsy, weizeny, marcowe, czy też koźlaki. Coraz częściej można u naszych zachodnich sąsiadów trafić na propozycje browarów kraftowych. Jakkolwiek...

#207: Wąsosz/Hopster – Czarny Szkuner

Szczeciński browar kontraktowy Hopster zaczyna decydować się na coraz śmielsze kroki - ostatnio ogłosili, że wypuszczą trzy piwa z dodatkiem owoców. Wcześniej, w okolicy...

#255: Browar na Jurze – Cienki Bolek

W Polsce lato w końcu daje o sobie znać. Po bardzo deszczowym lipcu teraz przyszedł czas na tropikalne upały. W ostatnim czasie na rynku...

#987: Nepomucen – Crazy Lines #05: DDH Forest Black DIPA

Lubię, jak browary w ramach swojej działalności jakieś specjalizacje. Taki Browar Spółdzielczy wyspecjalizował się np. w wymrażankach, a Browar Nepomucen - w piwach z...

#982: Waszczukowe & Przez Świat Na Fazie – Pils na Fazie

Browary kraftowe chętnie sięgają po kooperacje - i to nie tylko z innymi browarami, ale z firmami i osobami, które prowadzą inny rodzaj działalności....

#1132: Browar Stu Mostów – Pale Ale

Coraz więcej browarów rezygnuje z umieszczania na etykietach szczegółów na temat swoich piw. Jest to zasługą absurdalnych kontroli, jakie przeprowadza w Polsce kilka instytucji...

#811: Stara Komenda – Jasne

Od samego początku Starej Komendy, tj. jeszcze za poprzedniego piwowara, którym był Filip Mazur, w stałej ofercie tego szczecińskiego browaru restauracyjnego najbardziej smakowało mi...

#801: Psotnik – Psotnik Puka 2 Razy

Dzięki epidemii niejako do łask wraca sprzedaż internetowa piwa. Postanowiłem więc ostatnio sprawdzić, jak to działa w praktyce. Zdecydowałem się na złożenie zamówienia w...

#56: Fortuna – Komes Porter Bałtycki (wyleżakowany)

Nie jest tajemnicą, że portery bałtyckie wiele zyskują wraz z upływającym czasem, bowiem mocne piwa potrzebują dłuższego leżakowania w porównaniu do słabszych piwnych trunków. Portery...

#117: Jan Olbracht Rzemieślniczy/ArcyBrowar – Dark Earl Grey IPA

Jak już wspominałem przy kilku okazjach, moim drugim po piwie hobby jest herbata, głównie zielona. Jakiś czas temu zacząłem coraz bardziej eksperymentować z różnymi...

#221: Marysia/IGNIS – Małe Ciche

Przy okazji niedawnej recenzji piwa Obywatel Pils z Browaru Czarna Owca wspominałem, że rzemieślnicy, którzy jeszcze do niedawna z wielu względów ograniczali się jedynie...

#450: Stary Browar Kościerzyna – Ciemna 10°

Są takie browary, które kojarzą mi się przede wszystkim z tym, że są miejscem warzenia kontraktowego. Należą do nich choćby Szczyrzycki Browar Cystersów "Gryf",...

#915: Błonie – Kampinoskie Sosnowe

Browar Błonie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym już wielokrotnie, ale w charakterze browaru, w którym swoje piwa warzyły różne browary kontraktowe. Dziś jednak po...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...