#26: Tenczynek – Imperial Stout

Po wielkich emocjach związanych z wygraną polskich siatkarzy z reprezentacją Niemiec w 5-setowym pojedynku trzeba to odpowiednio uczcić - początkowo tę recenzję miałem opublikować...

#101: Zarzecze/PINTA – Ce n’est pas IPA Bruin

Bière de garde to styl, którego północnofrancuski rodowód jest zbliżony do saisona - oba bowiem warzone były na wsi, jako napój wykorzystywany przy pracach...

#41: Zarzecze/Kingpin – Diggler

Browar Kingpin od momentu wejścia na rynek zasłynął piwami z różnymi dość zaskakującymi dodatkami, które jednak nigdy nie narzucają się budując zbalansowany profil smakowo-aromatyczny trunku...

#97: Artezan – Rokokoko

Kokos i czekolada to połączenie, które nie od dziś jest bardzo popularne w cukiernictwie. Ta świetnie współgrająca kompozycja spotykana jest w różnego rodzaju ciastach, tortach,...

#210: Zadyma – Pszeniczne

Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...

1010: Криница – Жигулевское особое

Na Białorusi sytuacja robi się coraz bardziej napięta. Reżim Aleksandra Łukaszenki decyduje się na coraz bardziej zdecydowane kroki, aby tylko utrzymać się przy władzy....

#720: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Citrus Crown

Dziś wtorek, a to oznacza, że przyszła kolej na następne piwo nadesłane mi jakiś czas temu przez Browar Mistrzowie Smaku. I choć lato skończyło...

#520: BIAŁY – Rubinowa Magia

Spośród wszystkich piwnych stylów jedne na moim blogu pojawiają się częściej (jak np. american pale ale, czy różny ipy) lub rzadziej. Ba, wśród tych...

#136: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Summertime

Jakoś nie mam szczęścia do piw z Browaru Hopkins, warzącego w Starym Browarze Kościerzyna. Póki co na blogu pojawiły się 3 z nich i...

#992: Kraftwerk – Easy Rider

Kraftwerk jest jednym z tych browarów, które w trakcie swojej historii drastycznie zmieniły filozofię działania. Startowali jako typowo kraftowy browar kontraktowy. Po uruchomieniu produkcji...

#716: Marysia/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Wild Heritage

Piąte piwo z Browaru Mistrzowie Smaku - Craft Kingdom Brewery Wild Heritage - to powrót do jego specjalności, czyli trunków z dodatkami. A dokładniej...

#157: Gryf/Brokreacja – F*ck the boundaries

Trzecia edycja wrocławskiego festiwalu Beer Geek Madness, która odbyła się we wrześniu ubiegłego roku, zaowocowała kilkoma ciekawymi premierami. Jedną z nich było mocno chmielone,...

#68: Maryensztadt – Waimea Singiel

Pale ale to jeden z tych stylów piwa, dla których w lokalach z ciekawym piwem zawsze powinno być miejsce na kranie. Obecnie, gdy na...

#415: BeerLab/Wokanda – Porozumienie Stron

Z pszenicznym podstylem IPA, czyli wheat IPA, jest pewien problem. Jest on bowiem na różne sposoby interpretowany. Dodatkowo w sensorycznej nomenklaturze funkcjonuje zbliżony do...

#1172: Maryensztadt/Magic Road – Delicacy

Poprzednie piwo pastry z Browaru Magic Road, które miałem okazję recenzować - Blueberry Love, nie należało w mojej ocenie do udanych. Dziś zajmę się...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...