#98: Wąsosz/Hopster – Kawa na Ławę

Kawa, przez wielu zwana czarnym złotem, jest obok herbaty najpopularniejszym w naszym regionie napojem kofeinowym. Budzi, pobudza, stawia na nogi, ale też świetnie pachnie...

#97: Artezan – Rokokoko

Kokos i czekolada to połączenie, które nie od dziś jest bardzo popularne w cukiernictwie. Ta świetnie współgrająca kompozycja spotykana jest w różnego rodzaju ciastach, tortach,...

#96: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Piotrek z Bagien Earl Grey Imperial Wit

Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy z Piotrkowa Trybunalskiego staje się ostatnio coraz ciekawszym punktem na piwnej mapie Polski. Dzieje się za tak za sprawą dwóch...

#95: Czarnków – Noteckie na Miodzie Lipowym

Czas prawdziwego boomu na piwa miodowe już za nami, choć na napitki dosładzane miodem wciąż w naszym kraju jest popyt. Obecnie chyba każdy browar...

#94: Zarzecze/Birbant – Jamarillo

XIX stulecie było czasem intensywnego rozwoju branży piwowarskiej. W latach 50. za sprawą browarników z Czech i Niemiec na rynku zaczęły pojawiać się piwa...

#93: Bartek/Doctor Brew & Moor Beer Co. – Old Lager

Dla Łukasza Lisa i Marcina Olszewskiego - twórców Browaru Doctor Brew - od samego początku ich piwnej przygody jednym z idoli światowej sceny piwowarskiej...

#92: Wąsosz/Szałpiw – Buba Fest

Belgia jest kolebką wielu klasycznych stylów piwa, wiele z nich ma rodowód klasztorny. Spośród nich znaczna część charakteryzuje się całkiem sporą zawartością alkoholu. Najmocniejszym współczesnym tradycyjnie...

#90: Zodiak/Raduga – Night Fever

Upały chwilowo odpuściły, więc można wziąć się za coś mocniejszego ;). Zdecydowałem się zatem sięgnąć po imperialny stout, który już od dłuższego czasu cierpliwie czekał...

#89: Browar na Jurze/PINTA – FarmHouse!

FarmHouse! z Browaru PINTA to piwo, które pojawiło się w lutym 2016 r. w ramach bardzo udanej akcji pn. PINTA Miesiąca. Polega ona na...

#88: Gryf/Waszczukowe – Łycha Zbycha

Piwa wędzone torfem należą do moich ulubionych, dlatego dziś na moim blogu recenzja whisky stoutu z Browaru Waszczukowe o nazwie Łycha Zbycha. Nazwa tego piwa,...

#87: Wąsosz/Deer Bear – Lemon Tree

Browar Deer Bear, z którego miałem już okazję degustować jedno piwo, słynie z bardzo ładnych etykiet przedstawiających kreskówkowe postaci misia i jelenia. Jakoś tak...

#86: Jabłonowo/Manufaktura Piwna – Belfast

Piwo Belfast z Browaru Jabłonowo, obecnie sygnowane przez markę Manufaktura Piwna, pojawiło się na rynku prawie 20 lat temu, tj. w 1997 r. Jak...

#85: Zodiak/Inne Beczki – Topaz

Dziś na moim blogu debiutuje kolejna piwna inicjatywa - tym razem Inne Beczki, tj. browar kontraktowy, który przed 3 miesiącami zyskał szeroki rozgłos za sprawą pewnej...

#84: Wąsosz/PERUN – Dziedzictwo: Kaskada

Cascade to jedna z najbardziej znanych amerykańskich odmian chmielu i chyba jedna ze starszych pośród nowofalowych, bowiem w wersji eksperymentalnej, nazwanej roboczo USDA 56013,...

#83: Wąsosz/Raduga – Kazek American Pale Ale

Dziś na blogu chciałbym Wam zaprezentować jedną z ostatnich nowości z Browaru Raduga - american pale ale o nazwie Kazek. Piwo to powstało w...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...