#117: Jan Olbracht Rzemieślniczy/ArcyBrowar – Dark Earl Grey IPA

Jak już wspominałem przy kilku okazjach, moim drugim po piwie hobby jest herbata, głównie zielona. Jakiś czas temu zacząłem coraz bardziej eksperymentować z różnymi...

#116: Widawa – Simcoe Pils

Jeszcze do niedawna browary restauracyjne nie powalały szerokością asortymentu swoich piw, ponieważ w ich piwnym menu niepodzielnie królował żelazny zestaw piw: jasnego, ciemnego i...

#114: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Piotrek z Bagien Funky Wild Wiśnia

Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy z Piotrkowa Trybunalskiego, po tym jak rozpoczął na stałe współpracę z Krzysztofem "Josefikiem" Juszczakiem, zaczął coraz odważniej poczynać sobie na...

#113: Kormoran – Kłos Wielozbożowy

Kormoran jest obecnie najbardziej cenionym przeze mnie browarem regionalnym. Jego ekipa nie boi się eksperymentów (vide seria Podróże Kormorana, czy też recenzowane na blogu...

#112: Fortuna – Miłosław Witbier

Browar Fortuna, który wielu osobom znany jest głównie z lagerów aromatyzowanych (np. Fortuna Wiśniowa, Fortuna Mirabelka, Fortuna Czarne), jakiś czas temu sięgnął po style...

#111: Pracownia Piwa – Smog

Piwny bloger nie jest dla browarów ulubioną kategorią konsumenta - ponieważ na potrzeby blogowania poszukuje się głównie ciekawostek i nowości, bardzo rzadko wracając do...

#110: Artezan – Pacific Pale Ale

Mimo, że od wybuchu piwnej rewolucji minęło zaledwie 5 lat (tak, Atak Chmielu z PINTY obchodzi w tym roku 5 urodziny), to pośród polskich...

#108: Browar na Jurze/PINTA – Brett IPA

Jeszcze nie tak dawno wyznacznikiem tzw. nowej fali w piwowarstwie były amerykańskie odmiany chmielu. Dziś, wśród browarów rzemieślniczych, przestało to być czymś wyjątkowym, dlatego...

#107: Browar Jana – Oktavio

Po bardzo smacznym quadruplu, którym było recenzowane przeze jakiś czas temu piwo Buba Fest, czas sięgnąć po kolejne polskie piwo w tym stylu - szczególnie...

#105: Sulimar (Cornelius) – Triple Blond

Tak zwane browary regionalne na moim blogu pojawiają się dość rzadko. Jest to spowodowane przede wszystkim tym, że dość rzadko wypuszczają nowości, a większość...

#104: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Red IPA

W marcu bieżącego roku opublikowałem wyniki tegorocznej edycji Kuźni Piwowarów - konkursu dla piwowarów, którego formuła jest bardzo specyficzna. Łączy ona bowiem cechy tradycyjnych...

#103: Zarzecze/Birbant & Chmielarnia – Blame Canada

Jestem łakomczuchem - tak, uwielbiam wszystko co słodkie. Nawet to, co dla wielu jest zbyt słodkie :). Nie straszna mi nawet puszka kajmaku. Dlatego...

#102: Browar Zakładowy – Fajrant

Piwo w stylu session IPA już raz pojawiło się na moim blogu, dziś czas na kolejne. Jak pewnie już pamiętacie, gatunek ten to lekkie,...

#101: Zarzecze/PINTA – Ce n’est pas IPA Bruin

Bière de garde to styl, którego północnofrancuski rodowód jest zbliżony do saisona - oba bowiem warzone były na wsi, jako napój wykorzystywany przy pracach...

#100: Wąsosz & Humalove – Puola | Polska

Państwa skandynawskie (oprócz Danii) w porównaniu do innych państw europejskich mają bardzo specyficzne podejście do sprzedaży alkoholu, bowiem dystrybucja mocnych napojów alkoholowych (tj. powyżej...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...