#216: Czarna Owca – Obywatel Pils

Dziś kontynuuję przegląd piw z Browaru Czarna Owca. Po dwóch nowofalowych ejlach, teraz kolej na coś z drugiego krańca piwnego świata, czyli na jasnego...

#215: Gryf/Gentleman – Rock of Ages

Stouty to jeden z najbardziej lubianych przeze mnie stylów piwa - zarówno imperialne, mleczne, tropikalne, czy wędzone wersje rzadko kiedy mi nie smakują, chyba...

#214: Zadyma – Jasne

Jasny lager, podobnie jak jego ciemna wersja oraz weizen, należą do "must have" każdego browaru restauracyjnego. Jak już wielokrotnie pisałem, dobrego, stylowego jasnego lagera...

#213: Bytów/Olimp – Bacchus

Browar Olimp już od dłuższego czasu jest obecny na naszym rynku. Choć na moim blogu pojawiło się już ponad 200 opisów piwa, to browar...

#212: Bytów/Rockmill – Juicy Delight

Od jakiegoś czasu w Polsce coraz częściej mówi się o stylu, który zwie się vermont IPA albo new england IPA. W sumie nie bardzo jeszcze...

#211: Czarna Owca – Odrodzenie

Z pięciu piw, które jakiś czas temu otrzymałem w prezencie od Browaru Czarna Owca, zrecenzowałem póki co tylko jedno: west coast IPA o nazwie...

#210: Zadyma – Pszeniczne

Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...

#209: Gościszewo/AleBrowar&PINTA – B-Day 4: Panie Proszą Panów

PINTA oraz AleBrowar to nestorzy polskiego kraftu. Inicjatywy te w zeszłym roku świętowały kolejno piąte i czwarte urodziny. Pośród lokali z ciekawym piwem, w tym...

#207: Wąsosz/Hopster – Czarny Szkuner

Szczeciński browar kontraktowy Hopster zaczyna decydować się na coraz śmielsze kroki - ostatnio ogłosili, że wypuszczą trzy piwa z dodatkiem owoców. Wcześniej, w okolicy...

#206: Zadyma – Ciemne

Browary restauracyjne to to segment polskiego rynku piwowarskiego, który jest traktowany przeze mnie jakoś tak po macoszemu. Jak dotąd, od momentu uruchomienia bloga, odwiedziłem jedynie...

#205: Czarna Owca – Hopsesja

Po opublikowanej niedawno recenzji Bujnego Księcia z Browaru IGNIS, otrzymałem wiele sygnałów, że wielu z Was nigdy o tamtym browarze nie słyszało. Dziś może być...

#204: Niechanowo/Kingpin – Stories: Hello Stranger

Browar Kingpin od początku swojej działalności warzył (i warzy nadal) piwa z ciekawymi, często odjechanymi i nieznanymi w Polsce dodatkami. I tak mieliśmy już...

#203: Browar na Jurze – Malinowy Beret

Dziś Dzień Kobiet - z tej okazji postanowiłem sięgnąć po coś, co powinno posmakować przeciętnej kobiecie. Wiem, że wśród przedstawicielek płci przeciwnej jest naprawdę...

#202: Wąsosz/Setka – Ich Bin Ein Minister

Berliner weisse, czyli lekkie kwaśne piwo, które swoje bardzo niskie pH zawdzięcza przede wszystkim pracy bakterii kwasu mlekowego, jest świetnym, orzeźwiającym latem trunkiem. Jeszcze...

#201: Marysia/IGNIS – Bujny Książę

Na polskim rynku piwnych rzemieślników obecnie panuje takie zagęszczenie, że nowym inicjatywom coraz trudniej jest się wybić, zabłysnąć i utkwić w świadomości konsumenta -...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...