#315: Księży Młyn/Browar Żeglarski – Wyspy Szczęśliwe

Pamiętacie Browar Okrętowy? Miałem okazję zrecenzować cztery jego piwa. W sumie mało który browar ma u mnie aż tak silną reprezentację. A tymczasem trochę...

#312: Maryensztadt/Fuzja – Słodkie Kłamstwo

Próbowaliście kiedyś bób tonka? Ja nie miałem dotąd okazji. W sumie do niedawna w ogóle tego nie znałem - do czasu, gdy sięgać zaczęli...

#310: Bojanowo – Bojan Muscovado

Browary Regionalne Jakubiak zaczynają chyba coraz częściej zauważać zmiany rynku piwa w Polsce, które przyniosła piwna rewolucja. Miłośnicy amerykańskich odmian chmielu mają już całkiem...

#309: Fortuna&Boon – Wild Sour Pigwa

Gdy Browar Fortuna ogłosił, że uwarzył piwo z legendarnym Boonem - belgijskim browarem warzącym lambiki, wszyscy byli zaskoczeni. Gdy jednak ogłoszono, że owocem tej...

#307: Gościszewo – Szeryf

Browar Gościszewo przed wybuchem piwnej rewolucji obok Browaru Amber był uważany za swego rodzaju światełko w tunelu, ponieważ oferował on wtedy ciekawsze niż koncerny...

#305: Niechanowo/Szałpiw – Bloody Belfegor

Browar Szałpiw pokazał już kilkukrotnie, że temat mocnych piw nie jest mu obcy. Wystarczy tu spojrzeć Bubę i to zarówno regularną, Fest, czy też...

#303: Maryensztadt/Fuzja – Nowa Tradycja

Jednym z nowych trendów, które przyniósł nam 2017 r., jest coraz odważniejsze sięganie przez polskie browary rzemieślnicze po jasne lagery, w tym m.in. po...

#300: Browar Stu Mostów – Salamander Cranberry Sour Ale Bourbon BA

300 recenzja na blogu to dobra okazja by sięgnąć po coś wyjątkowego. Dokładnie tyle (nie licząc zbiorczych minirecenzji w ramach relacji z wydarzeń) piw...

#299: ?/Piwojad – Ametyst

Czekolada i kokos - to połączenie jest wielce ciekawe i wielu z Was pewnie jednoznacznie skojarzy się z batonem Bounty. A co jeśli by...

#298: Pilsweizer – Porter Galicyjski

Parę miesięcy temu odezwał się do mnie przedstawiciel firmy O-I, produkującej opakowania szklane różnego zastosowania, z lakoniczną informacją, że nawiązała ona współpracę z jednym...

#297: Łąkomin – Der Amerikaner

Trzy tygodnie temu recenzowałem smaczne belgian blond IPA Hop! Sarenka, które otrzymało brązowy medal na tegorocznych Chmielakach Krasostawskich w kategorii Piwa w stylu belgijskim...

#296: Browar Grodzisk – Grodziska White IPA

Reaktywowany nie tak dawno Browar Grodzisk początkowo nie mógł się poszczycić zbyt bogatą ofertą, która oparta była na piwie grodziskim oraz na jego czterech...

#294: Gryf/Gentleman – Farmer’s Wife

Cieszyński Dark Saison okazał się być niezłym piwem, które jednak nie miał wiele wspólnego z tradycyjnym saisonem, na temat którego był wariacją. Ogólnie z...

#293: Maryensztadt/Browar Fuzja – Transfuzja

Nie lubię hibiskusa. Właśnie kwaśno-cierpki smak jego kwiatów sprawia, że szerokim unikam wszelkie herbatki owocowe, w których najczęściej znajdziemy ten składnik. Jego intensywny smak...

#292: AleBrowar – Be Like Mitch

Mniej więcej pół roku temu w Lęborku otwarty oficjalnie został browar stacjonarny AleBrowaru. Jak dotąd wszystkie recenzowane u mnie piwa autorstwa tego jednego z...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...