#684: Artezan – Panic Button
W tym roku minęło już siedem lat od momentu startu Browaru Artezan. Browar ten towarzyszył mi od samego początku mojej przygody z kraftem, a...
#1196: Bytów/Maltgarden & Tankbusters & Palarnia Kafar – We Got The Fire
Na ubiegłorocznym Oktoberfest w Szczecinie wypiłem sporo interesujących piw z browarów mi do tej pory słabo znanych, ale też i tych, które doskonale znam....
#286: Łąkomin – Hop! Sarenka
Z Browarem Łąkomin po raz pierwszy spotkałem się podczas Szczecin Beer Fest, gdzie piłem rewelacyjny tropical stout Leśny Krecik na Wakacjach. Później w Szczecinie...
#1187: PINTA – PINTA Classics: Doppelbock
Muszę przyznać, że podoba mi się lidlowa seria Browaru PINTA, w ramach której co rusz dostajemy całkiem interesujące interpretacje bardziej klasycznych stylów piwa. Jakoś...
#180: Zarzecze/Solipiwko – NOMONO 3
Przeglądając dziś ostatnie recenzje na moim blogu zauważyłem, że dawno już nie sięgałem po IPA. Od razu więc zajrzałem do swojej szafki, pełniącej rolę...
#467: Zodiak/Faktoria – Baron Friedrich
Piwa pszeniczne kojarzą się nam z nutami bananów i goździków. Nie jest to jednak zasługa samej pszenicy, ale odpowiednio dobranych drożdży. Stąd też biorą...
#988: AleBrowar/Hop Cone – NO. 1 New England Double IPA
Kojarzycie rewelacyjne piwo Friend or Foe? z kooperacji browarów Rockmill oraz Дідько? Zapewne tak, bo zdobyło ono całkiem sporo różnych medali i to nawet...
#142: Gościszewo/AleBrowar – Ortodox Pale Ale
AleBrowar, choć znany jest przede wszystkim z piw nowofalowych, ma w swojej ofercie także linię Ortodox. Pod tą marką weterani polskiej rewolucji piwnej w...
#213: Bytów/Olimp – Bacchus
Browar Olimp już od dłuższego czasu jest obecny na naszym rynku. Choć na moim blogu pojawiło się już ponad 200 opisów piwa, to browar...
#833: Przystanek Tleń/Last Bell – Socolate Paradisus
Przygotowując się do kolejnej recenzji zauważyłem, że w ostatnim czasie nagromadziło mi się kilka milk stoutów. Większość z nich trafiła do mnie nie tyle...
#1059: Sady/Deer Bear – Bistro v. 2
Imperialne pastry stouty stały się jedną ze specjalności Browaru Deer Bear, przy czym ten polski kraftowiec nie ukrywa, że przy tworzeniu tego rodzaju piw...
#575: AleBrowar – New Wave Gose Blueberry
AleBrowar, będący jednym z nestorów polskiej piwnej rewolucji, w pewnym momencie odpadł z czołówki kraftu. Zbiegło się to z budową oraz procesem uruchomienia własnego...
#392: Beer Bros./Hoppy Beaver – Scotland Yard
Nowe browary na rynku z reguły rozpoczynają działalność od wprowadzenia do sklepów piw, które mają największe szanse na sprzedaż. I tak najczęściej w pierwszej...
#1102: Lubrow – Zachmielacz
Po szczepieniu przeciwko COVID-19 troszkę odchorowałem i musiałem na kilka dni odstawić piwo. Obecnie czuję się już dobrze i mogę wracać do recenzowania kolejnych...
#862: Warsztat Piwowarski – RISzard III
Imperialne stouty - podobnie jak "ipy" - mocno przez ostatnie lata ewoluowały. Od palonych, intensywnie goryczkowych, risy obecnie przeszły w piwa słodkie, czekoladowo-kawowe, do...