#395: BeerLab/Wokanda – Wniosek Dowodowy
American pale ale to jeden z najczęściej pojawiających się u mnie na blogu stylów. Obok american IPA stał się już on symbolem piwnej rewolucji....
#394: Bytów – Milkshake PA
Ciemne piwa i laktoza to połączenie sprawdzone i popularne wśród polskich browarów kraftowych. Jednym z objawień ubiegłego roku były jednak milkshake IPA, czyli mocno...
#393: BeerLab – Piaseczyńskie Polskie Żyto
Po bardzo dobrym weizenie z beerlabowej serii piw piaseczyńskich postanowiłem, że jeszcze przez chwilę zatrzymam się w podobnych klimatach. Początkowo bowiem myślałem, że Piaseczyńskie...
#392: Beer Bros./Hoppy Beaver – Scotland Yard
Nowe browary na rynku z reguły rozpoczynają działalność od wprowadzenia do sklepów piw, które mają największe szanse na sprzedaż. I tak najczęściej w pierwszej...
#391: Waszczukowe – Grażyna Sprężyna
Posmak toffee w piwie mnie osobiście kojarzy się z jedną z wad - z diacetylem. Choć zwykle opisywany jest jako aromat masła lub popcornu...
#389: ?/Inne Beczki – Kiwi Kiwi Kiwi
Kiwi w piwie kojarzy mi się przede wszystkim z rewelacyjnym Kociambrem z Browaru Szałpiw, którego recenzja jest zresztą na moim blogu. Tam ten owocowy...
#388: Browar Grodzisk – Grodziska APA
Browar w Grodzisku znany jest przede wszystkim z reaktywacji na dużą skalę piwa grodziskiego, ale też z warzenia wariacji na jego temat. Z samego...
#387: Artezan – Too Young To Be Herod 2017
Zostały trzy dni do świąt, więc przydałoby się sięgnąć po piwo świąteczne ;). Tak się jakoś złożyło, że ostatnio w sklepie specjalistycznym natrafiłem na...
#386: Bytów/Rockmill – Going Dark
Przy okazji recenzji piwa Łódź i Młyn Sherry BA po raz pierwszy porównywałem bliźniacze piwa, wypuszczone na rynek w różnych wersjach. Zapowiadałem wówczas, że...
#385: Maryensztadt – pAPA Americano
Kupując piwo, czasem zdarza mi się nie spojrzeć na datę przydatności do spożycia. Jakkolwiek w przypadku piw mocnych i ciemnych nie stanowi to większego...
#384: De Molen&Piwoteka – Łódź i Młyn Sherry BA
Coraz częściej zdarza się, że polskie browary, decydując się na leżakowanie w beczkach mocnych, na rynek wypuszczają je w kilku wersjach. Tak było m.in....
#383: BeerLab – Piaseczyńskie Pszeniczne
Za dzisiejszą recenzję miałem zabrać się wcześniej, jednak pół dnia zeszło mi na prace konserwacyjne mojej strony. Jeśli trafiliście na moment, w którym blog...
#382: Waszczukowe – Dzielny Irek
Choć samego Dnia św. Patryka generalnie nie celebruję, to jednak wpis tematyczny się przyda ;). Nie będzie jednak recenzji zielonego piwa, które uważam za...
#381: Browar Zamkowy Cieszyn – Stout Cieszyński
17 marca, czyli w najbliższą sobotę, w kalendarzu liturgicznym Kościoła katolickiego obchodzone jest wspomnienie św. Patryka, biskupa i apostoła Irlandii. Jest on uznawany tym samym...
#379: Świebodzin – Sekal
Black IPA to jeden z moich ulubionych stylów. Paradoksalnie przez długi czas tego rodzaju piwa na moim blogu nie pojawiały się. W zasadzie nie...