#534: Nepomucen – MOJO

Browar Nepomucen od jakiegoś czasu zmienia styl swoich etykiet oraz kształt butelek, do których rozlewa piwa. Obecnie są one równie kolorowe co wcześniej i...

#686: Gryf/Harpagan – Poharatany Parobek

W moim regionie (Pomorze Zachodnie) jest już generalnie po żniwach. Z tym okresem kojarzy mi się szczególnie jeden styl piwa - saison, który na...

#540: BIAŁY – Biały Irlandzki Stout

Biały stout to swego rodzaju oksymoron, coś w stylu czarnego śniegu, czy zimnego ognia. Mimo to ostatnio pojawiło się na rynku piwo, które tak...

#812: Miedziowy44 – Miedziowe44 Milk Stout

Przez moją piwną szafkę przewija się miesięcznie sporo butelek. Już dawno zacząłem więc notować wszystkie piwa w arkuszu Excela, w którym najważniejszą kolumną jest...

#332: AleBrowar – Lady Blanche

Piwo, którym dziś się zajmę, na rynku po raz pierwszy pojawiło się w 2012 r. na samym początku działalności jednego z najlepiej znanych polskich...

#403: Beer Bros./Hoppy Beaver – Start Me Up!

Browar Hoppy Beaver po dwóch pierwszych nietypowych swoich piwach (recenzowany już na blogu scottish ale oraz belgian tripel), które miały niewiele wspólnego z chmielowością,...

#851: Sady/Moczybroda – Łaciaty Stout

Początkowo miałem zająć się recenzją innego piwa, ale zauważyłem, że dawno nie było u mnie czegoś ciemnego. No, ale taka jest właśnie specyfika lata,...

#675: Waszczukowe – Polish Pale Ale

Dwutygodniowy urlop nad polskim morzem, w czasie którego skończyły mi się zapasy ze sklepu specjalistycznego, był okazją do przetestowania piwnej oferty jednego z najpopularniejszych...

#129: Zagrebačka Pivovara – Ožujsko Amber

Chorwacja, w której bywam corocznie od 15 lat, do niedawna jawiła się jako piwna pustynia, na której można było napić się jedynie koncernowych, bezpłciowych...

#539: Browar na Jurze/PINTA & To Øl – Kwas Ny

Jednym z tegorocznych trendów, o których zaskakująco rzadko wspomina się we wszelakich podsumowaniach, jest wzrastająca liczba kooperacji międzynarodowych między naszymi rodzimymi browarami kraftowymi a...

#307: Gościszewo – Szeryf

Browar Gościszewo przed wybuchem piwnej rewolucji obok Browaru Amber był uważany za swego rodzaju światełko w tunelu, ponieważ oferował on wtedy ciekawsze niż koncerny...

#496: Amber – Grand Imperial Porter

Był rok bodaj 2008, gdy na półki polskich sklepów trafił Grand Imperial Porter z Browaru Amber. Aż trudno uwierzyć, że od tamtego momentu minęła...

#446: BeerLab/Wokanda – Świadek Incognito

Browar Wokanda, choć nie robi wokół siebie szumu, to jednak sukcesywnie powiększa swoje portfolio. Po serii piw nowofalowych, z których zrecenzowałem milk stout, coffee...

#676: Błonie/Kingpin – Rocknrolla

Browar Kingpin w tym roku świętuje pięciolecie swojej działalności. Aż trudno uwierzyć, że pierwsze dwa piwa ujrzały światło dzienne w 2014 r. Wśród debiutanckich...

#112: Fortuna – Miłosław Witbier

Browar Fortuna, który wielu osobom znany jest głównie z lagerów aromatyzowanych (np. Fortuna Wiśniowa, Fortuna Mirabelka, Fortuna Czarne), jakiś czas temu sięgnął po style...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...