#346: Marysia/Brokreacja – Sweet Temptation
Jak już wspomniałem przy okazji recenzji Porteru Komendowego 387 z Browaru Stara Komenda - nie mam zbyt wielu dobrych doświadczeń z piwami leżakowanymi w...
#432: Łąkomin – Leśny Krecik
Z Leśnym Krecikiem z Browaru Łąkomin po raz pierwszy miałem styczność rok temu na pierwszej edycji Szczecin Beer Fest, gdy można było spróbować wersji...
#1041: ReCraft/Piwne Podziemie – Lady Luck
Dotychczas Browar Piwne Podziemie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym przy okazji recenzji piw górnej fermentacji. Wszystkie reprezentowały w miarę równy naprawdę dobry poziom. Lagera...
#450: Stary Browar Kościerzyna – Ciemna 10°
Są takie browary, które kojarzą mi się przede wszystkim z tym, że są miejscem warzenia kontraktowego. Należą do nich choćby Szczyrzycki Browar Cystersów "Gryf",...
#806: BIAŁY – Chmielowy zAPAł
Browar BIAŁY zadebiutował na Chmielniku Jakubowym ponad półtora roku temu. Było to możliwe dzięki uprzejmości właściciela Sławomira Ignatiuka, który podesłał mi kilka piw. W...
#583: Lasowiak – Krawaciarz
Jakiś czas temu założyłem sobie, że przynajmniej raz w miesiącu na moim blogu będę brał na warsztat browar, z którym wcześniej nie miałem do...
#642: Browar Miejski Sopot – Czech Gold
Po kilku nowofalowych piwach czas wrócić do piwnej klasyki, która ostatnio dość często pojawia się na łamach mojego bloga - głównie dlatego, że miałem...
#1102: Lubrow – Zachmielacz
Po szczepieniu przeciwko COVID-19 troszkę odchorowałem i musiałem na kilka dni odstawić piwo. Obecnie czuję się już dobrze i mogę wracać do recenzowania kolejnych...
#80: Browar Jana & Piwoteka – Fraszka Jana
To, że połączenie ostrości papryczek chili i czekolady jest jednym z ciekawszych, wiadomo od dawna. Ostrość pochodząca z kapsaicyny - substancji zawartej w ostrych...
#213: Bytów/Olimp – Bacchus
Browar Olimp już od dłuższego czasu jest obecny na naszym rynku. Choć na moim blogu pojawiło się już ponad 200 opisów piwa, to browar...
#155: Browar na Jurze/PINTA – Table Brett
Zapewne wielu z Was drożdże ze szczepu Brettanomyces kojarzy z kwaśnymi piwami. Otóż okazuje się, że nie jest to regułą i nie zawsze dzikusy produkują kwaśność podczas...
#1003: PINTA & UNTITLED ART – Hazy Disco Wisco
Ubiegły rok, z oczywistych względów, był bardzo słaby, jeśli chodzi o międzynarodowe piwne kooperacje. Wiele z zaplanowanych wcześniej projektów trzeba było odwołać. Inne zaś...
#90: Zodiak/Raduga – Night Fever
Upały chwilowo odpuściły, więc można wziąć się za coś mocniejszego ;). Zdecydowałem się zatem sięgnąć po imperialny stout, który już od dłuższego czasu cierpliwie czekał...
#276: Nepomucen – Forest
Mateusz Kupracz, zanim przeszedł do Browaru Nepomucen, był piwowarem w Browarze Roch, którego większość piw nosi nazwy ras koni. Jednym z piw, które zrobiło...
#69: Wąsosz/PERUN – Kraina Welesa
Dziś, z okazji 200 lajków na Facebooku, na moim blogu zajmę się piwem, którego wypuszczenie stało się początkiem dyskusji (żeby nie powiedzieć gównoburzy) o tym, jakie...