#1200: Amber – Po Godzinach: Stout (irish)

Dziś Święto św. Patryka, patrona Irlandii. W środowisku beer geeków utarło się, że dzień ten jest okazją po sięgnięcia po piwa w stylach, z...

#875: Zarzecze/Birbant – PukaPuka

Obrodziło u mnie piwami w stylu pastry sour. Jak na początku byłem w tym temacie mocno w tyle, jednak teraz już się to zmieniło...

#759: Amber – Chili Grand Imperial Porter

Jutro Święto Porteru Bałtyckiego, zainicjowane kilka lat temu przez Marcina "Masona" Chmielarza. Z roku na rok celebracja tego dnia staje się coraz popularniejsza. Do...

#1047: Opolski – Oatmeal Stout

Wśród zalet różnego rodzaju piwnych festiwali na pewno należy wymienić możliwość spróbowania piw, które są mocno limitowane lub zazwyczaj są kompletnie niedostępne. Tak też...

#906: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Unplugged: Bezalkoholowe IPA

Już jakiś czas temu zdecydowałem, że piwom bezalkoholowym poświęcę osobny dział na stronie głównej portalu. I to było bardzo dobra decyzja, bo newsów z...

#1035: Maryensztadt – Freeky APA

Piwa bezalkoholowe są segmentem rynku piwowarskiego, który - pomimo pandemii i ogólnego spadku spożycia piwa - zyskał na popularności. Jeszcze kilka miesięcy temu wydawało...

#1147: Zarzecze/Wrężel – Celtic Surprise: Part One

W marcu, w okolicy dnia świętego Patryka, Browar Wrężel wypuścił dwa okolicznościowe piwa, inspirowane klimatami irlandzkimi. Ta mini seria, na którą składa się dry...

#958: Brofaktura – Kupieckie

Pilsner to styl jak najbardziej klasyczny. Ale nie oznacza to, że jest to piwo łatwe. Wielokrotnie przytaczałem tutaj krążące w środowisku piwowarów powiedzenie "Pokaż...

#1111: Brofaktura – Oat Cream Hazy IPA #002

Stęskniliście się za recenzjami hejzi ipek? ;). Przyznam się, że ja nieszczególnie. Mimo to nie chciałem, aby dzisiejsze piwo się przeterminowało - a jako...

#210: Zadyma – Pszeniczne

Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...

#842: Maryensztadt/Dziki Wschód – Buszujący w Zbożu

Buszujący z Zbożu - wiem, że nazwa tego uwarzonego przez Browar Dziki Wschód powinna mi się kojarzyć z powieścią amerykańskiego pisarza J.D. Salingera o...

#1000: Nepomucen – Crazy Lines #04: DDH Triple Black IPA

No i pękł okrąglutki tysiąc recenzji piw na Chmielniku Jakubowym. Osiągnięcie takiej liczby zajęło mi trochę ponad pięć lat, wyszło więc średnio około 200...

#858: PINTA – Mini Maxi Red

Kraftowe piwa bezalkoholowe trafiły do sklepów znanej niemieckiej sieci na L. I bardzo dobrze! To bardzo dobra szansa na to, aby konsument, który na...

#739: Bytów/Rockmill – Great Brut

Zaczęło się od trzyliterowego lubianego przez polskie browary skrótowca DDH, który oznacza niewiele nam mówiące podwójne chmielenie na zimno. Później pojawiły się kolejne akronimy,...

#580: Profesja – Szofer

Kraftowe piwa bezalkoholowe to było dla mnie największe zaskoczenie ubiegłego roku. Pojawiło się ich naprawdę sporo i prezentowały generalnie naprawdę dobry poziom, dając w...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...