#1200: Amber – Po Godzinach: Stout (irish)
Dziś Święto św. Patryka, patrona Irlandii. W środowisku beer geeków utarło się, że dzień ten jest okazją po sięgnięcia po piwa w stylach, z...
#875: Zarzecze/Birbant – PukaPuka
Obrodziło u mnie piwami w stylu pastry sour. Jak na początku byłem w tym temacie mocno w tyle, jednak teraz już się to zmieniło...
#759: Amber – Chili Grand Imperial Porter
Jutro Święto Porteru Bałtyckiego, zainicjowane kilka lat temu przez Marcina "Masona" Chmielarza. Z roku na rok celebracja tego dnia staje się coraz popularniejsza. Do...
#1047: Opolski – Oatmeal Stout
Wśród zalet różnego rodzaju piwnych festiwali na pewno należy wymienić możliwość spróbowania piw, które są mocno limitowane lub zazwyczaj są kompletnie niedostępne. Tak też...
#906: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Unplugged: Bezalkoholowe IPA
Już jakiś czas temu zdecydowałem, że piwom bezalkoholowym poświęcę osobny dział na stronie głównej portalu. I to było bardzo dobra decyzja, bo newsów z...
#1035: Maryensztadt – Freeky APA
Piwa bezalkoholowe są segmentem rynku piwowarskiego, który - pomimo pandemii i ogólnego spadku spożycia piwa - zyskał na popularności. Jeszcze kilka miesięcy temu wydawało...
#1147: Zarzecze/Wrężel – Celtic Surprise: Part One
W marcu, w okolicy dnia świętego Patryka, Browar Wrężel wypuścił dwa okolicznościowe piwa, inspirowane klimatami irlandzkimi. Ta mini seria, na którą składa się dry...
#958: Brofaktura – Kupieckie
Pilsner to styl jak najbardziej klasyczny. Ale nie oznacza to, że jest to piwo łatwe. Wielokrotnie przytaczałem tutaj krążące w środowisku piwowarów powiedzenie "Pokaż...
#1111: Brofaktura – Oat Cream Hazy IPA #002
Stęskniliście się za recenzjami hejzi ipek? ;). Przyznam się, że ja nieszczególnie. Mimo to nie chciałem, aby dzisiejsze piwo się przeterminowało - a jako...
#210: Zadyma – Pszeniczne
Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...
#842: Maryensztadt/Dziki Wschód – Buszujący w Zbożu
Buszujący z Zbożu - wiem, że nazwa tego uwarzonego przez Browar Dziki Wschód powinna mi się kojarzyć z powieścią amerykańskiego pisarza J.D. Salingera o...
#1000: Nepomucen – Crazy Lines #04: DDH Triple Black IPA
No i pękł okrąglutki tysiąc recenzji piw na Chmielniku Jakubowym. Osiągnięcie takiej liczby zajęło mi trochę ponad pięć lat, wyszło więc średnio około 200...
#858: PINTA – Mini Maxi Red
Kraftowe piwa bezalkoholowe trafiły do sklepów znanej niemieckiej sieci na L. I bardzo dobrze! To bardzo dobra szansa na to, aby konsument, który na...
#739: Bytów/Rockmill – Great Brut
Zaczęło się od trzyliterowego lubianego przez polskie browary skrótowca DDH, który oznacza niewiele nam mówiące podwójne chmielenie na zimno. Później pojawiły się kolejne akronimy,...
#580: Profesja – Szofer
Kraftowe piwa bezalkoholowe to było dla mnie największe zaskoczenie ubiegłego roku. Pojawiło się ich naprawdę sporo i prezentowały generalnie naprawdę dobry poziom, dając w...