#113: Kormoran – Kłos Wielozbożowy
Kormoran jest obecnie najbardziej cenionym przeze mnie browarem regionalnym. Jego ekipa nie boi się eksperymentów (vide seria Podróże Kormorana, czy też recenzowane na blogu...
#532: BIAŁY – Koźlak Kresowy
Z czterech próbowanych dotychczas przeze mnie piw z Browaru BIAŁY najbardziej smakował mi weizen Złota Pszenica. Dziś ponownie sprawdzę, czy piwowar Sławomir Ignatiuk "umie w...
#221: Marysia/IGNIS – Małe Ciche
Przy okazji niedawnej recenzji piwa Obywatel Pils z Browaru Czarna Owca wspominałem, że rzemieślnicy, którzy jeszcze do niedawna z wielu względów ograniczali się jedynie...
#677: Maryensztadt – Belgian Kriek
Odwiedzając podczas urlopu dyskont należący do pewnej sieci z żółto-czarnym logo przeżyłem niemałe zdziwienie. Otóż w lodówce, oprócz niezbyt ciekawych piw, znalazłem... krieka! A...
#906: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Unplugged: Bezalkoholowe IPA
Już jakiś czas temu zdecydowałem, że piwom bezalkoholowym poświęcę osobny dział na stronie głównej portalu. I to było bardzo dobra decyzja, bo newsów z...
#1204: PINTA Barrel Brewing – Immersion
Jednym z piw, które zdążyłem zakupić jeszcze przed zamknięciem szczecińskiego sklepu Chmiel - Świat Piwa, z którym miałem okazję współpracować, był Immersion z Browaru...
#1023: PINTA & Maltgarden – Cocoa More Cocoa More Cocoa
Z piw typu pastry najbardziej podchodzą mi imperial pastry stouty. Ich główną zaletą jest to, że nie trzeba wcale miliona różnych aromatów, aby osiągnąć...
#657: Nepomucen & Widawa – Dark Forest
Dzisiejsze piwo to owoc kooperacji dwóch browarów - Nepomucena i Widawy. Łącząc swoje siły postanowiły one sięgnąć po to, z czego są one znane...
#279: Czarna Owca – Porter Noster
Dziś coś, czego jeszcze na moim blogu nie było - czyli przedpremierowa degustacja! A wszystko dzięki uprzejmości Tomka Starczewskiego i Artura Grotha z Browaru...
#655: Niechanowo/Szałpiw – Tropi Hazaj
Do obecności aromatu owoców tropikalnych w intensywnie nachmielonych amerykańskimi chmielami jesteśmy już przyzwyczajeni. A gdyby tak do aromatycznej american ipy dodać jeszcze owoców tropikalnych...
#510: Gryf/PiwoWarownia – Kawko i Mlekosz Nu Pagadi Whisky Bowmore BA
1 listopada obchodzony był Międzynarodowy Dzień Stoutu. Choć rzadko celebruję tego typu okazję, to jednak postanowiłem sięgnąć po imperialnego stouta. Padło na bardzo ciekawie...
#1191: Sady – Grejpfrut Liczi
Oj, dawno nie piłem już dobrego, mocno kwaśnego piwa. Chyba muszę się rozejrzeć za jakimś owocowym lambikiem ;). Pomimo zimowej pory, sprzyjającej spożyciu raczej...
1207: ?/BIRBANT & Kyoto – Clony
Po wczorajszej recenzji bardzo dobrego imperialnego porteru bałtyckiego dziś pozostanę jeszcze przez chwilę w tematach porterowych. A to dlatego, że w kolejce do zrecenzowania...
#56: Fortuna – Komes Porter Bałtycki (wyleżakowany)
Nie jest tajemnicą, że portery bałtyckie wiele zyskują wraz z upływającym czasem, bowiem mocne piwa potrzebują dłuższego leżakowania w porównaniu do słabszych piwnych trunków. Portery...
#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer
Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...