#1151: Browar Zakładowy – 1000% Normy

Browar Zakładowy regularnie świętuje "jubileusze" okrągłych liczb wyprodukowanych warek piwa. Jesienią zeszłego roku browar z Poniatowej świętował wypuszczenie na rynek tysięcznej partii piwa. Z...

#157: Gryf/Brokreacja – F*ck the boundaries

Trzecia edycja wrocławskiego festiwalu Beer Geek Madness, która odbyła się we wrześniu ubiegłego roku, zaowocowała kilkoma ciekawymi premierami. Jedną z nich było mocno chmielone,...

#1116: Browar Spółdzielczy & Rockmill – Lądolód Rioja BA

Browar Spółdzielczy to jedna z najfajniejszych inicjatyw w polskim krafcie. Działa on bowiem w ramach spółdzielni socjalnej, zatrudniającej osoby z niepełnosprawnościami intelektualnymi. Jednocześnie browar...

#447: Gryf/PiwoWarownia – xD

Młodzieżowym słowem 2017 r. został wybrany emotikon "xD" - tak pod koniec ubiegłego roku zdecydowało PWN po tym, jak rozstrzygnięty został ogłoszony w tym...

#896: Browar Jana/Bespoke – Brustasza

Każdy szczeciński browar ma w moim serduszku specjalne miejsce, a że jest ich niewiele, to póki co w tym serduszku jest sporo luzu. Ostatnio...

Szczecin Beer Fest po raz trzeci [relacja]

Termin Szczecin Beer Fest nie jest dla mnie do końca szczęśliwy - pierwszy weekend czerwca pokrywa się z odbywającymi w moim mieście Dniami Polic...

#35: Jan Olbracht Rzemieślniczy/Piwoteka – Łódzkie Graffiti

"Piwo z sokiem" - aż trudno uwierzyć, że dla wielu osób tak właśnie wygląda ideał piwa. Dla osób, które nie lubią goryczki, czy też...

#292: AleBrowar – Be Like Mitch

Mniej więcej pół roku temu w Lęborku otwarty oficjalnie został browar stacjonarny AleBrowaru. Jak dotąd wszystkie recenzowane u mnie piwa autorstwa tego jednego z...

#1043: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Pils

Zanim po przerwie wrócę do różnej maści IPA (a tych mam trochę w swoich zapasach), to zatrzymam się jeszcze przez chwilę przy klasycznych stylach....

#960: PINTA – PINTA Miesiąca (luty 2021): Olá Amora Preta

Tegoroczna PINTA Miesiąca skupia się wokół chmielu. W ramach tej serii pojawiają się piwa, które mają wyeksponować charakter mało znanych, czy rzadko używanych w...

#455: Fortuna – Miłosław Bezalkoholowe IPA

Piwa bezalkoholowe kojarzą się zwykle z wodnistymi, słodkawymi, niezbyt intensywnymi napojami. I takie zwykle faktycznie są. Na szczęście mamy już w Polsce kraftowe wyjątki,...

#386: Bytów/Rockmill – Going Dark

Przy okazji recenzji piwa Łódź i Młyn Sherry BA po raz pierwszy porównywałem bliźniacze piwa, wypuszczone na rynek w różnych wersjach. Zapowiadałem wówczas, że...

#210: Zadyma – Pszeniczne

Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...

#444: Bytów – Bursztynowe

Lagery wiedeńskie (vienna lagery) to, obok zwykłych jasnych międzynarodowych lagerów, chyba jeden z najnudniejszych stylów ze swojej rodziny. Słodowy (ale wytrawny na finiszu), głównie...

#485: Binding – Schöfferhofer Hefeweizen

1200. tekst na moim blogu postanowiłem poświęcić piwnej klasyce. Do tego grona zaliczam piwa, które od wielu, wielu lat trzymają poziom i - pomimo,...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...