#705: Wrężel/Piwo Szczyrkowskie – Centrum Pszeniczne

Oprócz piw nowofalowych w ofercie sygnowanej przez markę Piwo Szczyrkowskie nie mogło zabraknąć klasyki - weizena oraz pilsa. Te klasyczne pozycje zostawiłem sobie na...

#924: Sady/Mentzen – Piwo Wolnościowe

Ostatnie kilka tygodni na Chmielniku Jakubowym upłynęło pod znakiem Browaru Mentzen, z którym nawiązałem współpracę. Dziś ostatnie piwo z tej serii - na koniec...

#1189: Widawa – Black Hierophany

Browar Widawa na stałe zawitał w sklepach znanej niemieckiej sieci handlowej na literę "L". Ilekroć jestem w nich na zakupach, to zawsze trafiam na...

#3: Bartek/Doctor Brew – Sorachi Ace Single Hop IPA

Ekstrakt: 16% Alk. obj.: 6,2% IBU: 71Data przydatności: 17.01.2016 r.Kolor: Złote, mętne. Piana: Dość obfita, redukuje się do obrączki i wysp Zapach: Słodkie owoce, trochę kokosa, trochę karmelu. Smak: Pełny,...

#22: Wąsosz/Kraftwerk & Kattowitzer Bräuhaus – Rauch Alt

W ubiegłym miesiącu recenzowałem już jedno piwo będące owocem współpracy Browaru Kraftwerk z Kattowitzer Bräuhaus. Dziś, po recenzowanym już przeze mnie Pilsie, prezentuję drugie...

#663: Browar Zakładowy – Destruktor BA

Browar Zakładowy to jeden z tych browarów, z którego piwami mam niezłe doświadczenia, choć jak dotąd żadne mnie nie olśniło. Nie licząc quadrupla z...

#175: Księży Młyn/Browar Okrętowy – Karaka

Piwo, które chciałbym dzisiaj Wam przedstawić, zrobiło furorę na pierwszym dniu I Szczecińskiego Festiwalu Piwa. Niestety Karaka z Browaru Okrętowego - bo o tym...

#246: Browar Łąkomin – Basior

Browar Łąkomin jeszcze do stycznia 2017 r. był uznawany za najmniejszy browar rzemieślniczy w Polsce - wtedy bowiem maleńka warzelnia o wybiciu 0,9 hl...

#252: Browar Jana/Piwne Podziemie – Summer Freakout

Na początku czerwca stacjonarny, rzemieślniczy browar Piwne Podziemie, który do tej pory swoje piwa rozlewał jedynie do kegów, ogłosił, że zdecydował się na zlecanie...

#415: BeerLab/Wokanda – Porozumienie Stron

Z pszenicznym podstylem IPA, czyli wheat IPA, jest pewien problem. Jest on bowiem na różne sposoby interpretowany. Dodatkowo w sensorycznej nomenklaturze funkcjonuje zbliżony do...

#142: Gościszewo/AleBrowar – Ortodox Pale Ale

AleBrowar, choć znany jest przede wszystkim z piw nowofalowych, ma w swojej ofercie także linię Ortodox. Pod tą marką weterani polskiej rewolucji piwnej w...

#878: PINTA – PINTA Deli Store #4 (Raspberry, Strawberry, Rhubarb)

Trend piw w stylu pastry sour nie ominął Browaru PINTA. Zresztą polskich browarów, które go zignorowały jest niewiele. Na rynku pojawiły się różne "pastry...

#795: Marysia/Brokreacja – Trip-Hop 09 Topaz & Hallertau Blanc & Idaho

Rozwijana przez Brokreację seria Trip-Hop jest już całkiem pokaźna. Pod tym szyldem ukazało się już 12 potrójnie chmielonych hop gunem piw. Różnią się one...

#218: Bytów/Rockmill – Hopdigger

Rzadko kiedy widuje się tak spektakularne debiuty jak ten, który zanotował Browar Rockmill. Większość recenzentów jest zgodna - każde z wypuszczonych przez Łukasza Rokickiego i...

#394: Bytów – Milkshake PA

Ciemne piwa i laktoza to połączenie sprawdzone i popularne wśród polskich browarów kraftowych. Jednym z objawień ubiegłego roku były jednak milkshake IPA, czyli mocno...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...