#560: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Taura

Na podium organizowanego przeze mnie plebiscytu na Nowość Miesiąca znalazły się dwa piwa z Browaru Trzech Kumpli: PiA oraz Taura. To pierwsze już...

#863: Lubicz – Leżak

Gdy otrzymałem od Browaru Lubicz zestaw czterech piw, miałem zamiar zrecenzować je jeszcze w sierpniu - w miesiącu, w którym obowiązywała promocja na darmową...

#165: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Milk Stout

Tegoroczna Kuźnia Piwowarów zbliża się już ku końcowi - na rynek trafiło właśnie ostatnie piwo z edycji 2016, czyli Rauchbier. Tymczasem w szkicach mojego...

#924: Sady/Mentzen – Piwo Wolnościowe

Ostatnie kilka tygodni na Chmielniku Jakubowym upłynęło pod znakiem Browaru Mentzen, z którym nawiązałem współpracę. Dziś ostatnie piwo z tej serii - na koniec...

#757: Browar Bury – Sweet Stout Kawa i Tonka

No i przyszedł czas na ostatnie piwo z zestawu, jaki otrzymałem już jakiś czas temu od Browaru Bury. Zostawiłem sobie je na koniec, ponieważ...

#411: Łąkomin – Srogi Niedźwiedź Mead BA

Jak już wczoraj pisałem, w czasie tegorocznej majówki miałem okazję odwiedzić Pałacyk Łąkomin i tamtejszy browar rzemieślniczy. A wszystko z okazji premiery pierwszego w...

#1092: ?/NOOK & Viking Malt – Wonderland

Tegoroczne Święto Porteru Bałtyckiego przeszło na portalu przeszło trochę bez echa. Stało się tak, ponieważ w swoich zasobach nie miałem żadnego porteru. Sytuacja się...

#746: Amber – Po Godzinach: Śliwka na Bocku

Koźlak z Browaru Amber to wg mnie jedno z lepszych polskich piw w tym stylu. I to od wielu lat - było to bowiem...

#724: Browar Bury – Vermont IPA

Kolejnym debiutantem w dziale "Recenzje" mojego portalu jest Browar Bury, który przysłał niedawno sześć swoich piw opakowanych w bardzo ładne, drewniane (nie ma lipy...

#463: Browar na Jurze/PINTA – Bawarka

Piwo pszeniczne - mimo że stylów piwa, do których używa się pszenicy (czy to w formie słodu, czy też niesłodowanej lub płatków) jest naprawdę...

#459: AleBrowar – Hula Hop

Kolendra w piwie kojarzy się nam zwykle z witbierami. No, ewentualnie jeszcze z gose. Tymczasem jest ona składnikiem również hybrydowego stylu, jakim jest white...

#990: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Misty

Dziś piwa typu new england IPA stały się w polskim krafcie codziennością. Historia tego stylu zaczęła się mniej więcej w 2016 r., gdy za...

#487: ?/Raduga – Apache

Hybrydy stylów - wbrew pozorom temat ten prosty nie jest. W przypadku piwa nie jest łatwo sprawić, aby w gotowym produkcie zachowały się cechy...

#1141: ?/Gryfus – Rusałka

W pewnym momencie piwa bezalkoholowe gościły na Portalu o Piwie stosunkowo często. Obecnie temat ten nieco zaniedbałem - a szkoda, bo jest on wbrew...

#416: Bytów – Pils

W wywiadzie udzielonym dla strony WieleLiter.pl wspomniałem, że wg mnie piwa rewolucja w najbliższym czasie przypomni sobie o stylach klasycznych, a konsumenci coraz częściej...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...