Piwni blogerzy z całej Polski zjechali się dziś do Szczyrzyca, aby uwarzyć drugą edycję piwa The Blogger, które w tym roku będzie w stylu ultra islay whisky barrel aged salty kiwi & cocoa west coast white bitter. Brzmi abstrakcyjnie? I tak ma być! Styl ten został wybrany w drodze głosowania spośród propozycji wygenerowanych za pomocą generatora piwnych stylów stworzonego przez Łukasza Matusika z blogu Piwolucja.pl.

Reklama

Uwarzone w ramach tego projektu piwo będzie miało swoją premierę na Poznańskich Targach Piwnych, w czasie Beer Blog Day 2017. Pomysł na stworzenie blogerskiego piwa narodził się w zeszłym roku i od samego początku patronuje mu Browar Brokreacja. Poprzednio, w 2016 r., głosowanie odbywało się na trochę innych zasadach – wybierane były poszczególne składniki i parametry docelowego trunku. Wówczas w szczyrzyckim Gryfie uwarzono cherry smoked pepper rye wood aged strong ale.

Reklama