#1001: ReCraft/Mentzen – Strażnik Teksasu

Nie wiem, jak u Was, ale u mnie skwar leje się z nieba. Od kilku dni temperatury w cieniu utrzymują się na poziomie około...

Przeczytałem książkę Kopyra [recenzja]

W końcu, po dwóch tygodniach od oficjalnej premiery (która odbyła się 26 października), skończyłem książkę pt. "Piwo - wszystko, co powinniście wiedzieć, aby nie...

#431: Tenczynek – „P” Milk Stout

Ciemne piwa wielu osobom kojarzą się z trunkiem mocnym i słodkim. Jak już zapewne wiecie z lektury mojego bloga, wcale tak być nie musi....

#420: Tenczynek – „P” American Wheat

Po zmianie właściciela Browar Tenczynek zaistniał wypuszczając na rynek od razu dwie linie piw: klasyczną oraz nowofalową, oznaczoną literą "P". Recenzję pierwszego z klasycznych piw...

Kubki na wynos – czy można uniknąć opłaty konsumenckiej?

Polityka wielu państw w zakresie gospodarowania niektórymi odpadami bardzo się radykalizuje w ostatnich latach. Ograniczenie zużycia plastikowych jednorazówek wydaje się dzisiaj koniecznością. Stąd też...

Dlaczego warto zrezygnować ze słodyczy i zdrowo się odżywiać?

Wiele osób sięga po słodycze w sytuacji stresującej, kiedy są zmęczone lub po prostu, gdy są głodne. Również wtedy, kiedy nie za bardzo niektóre...

#723: Marysia/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Misty Belgian

Powoli zbliżamy się do zakończenia przeglądu aktualnego portfolio marki Craft Kingdom Brewery od Browaru Mistrzowie Smaku. Przekrój był szeroki, chociaż mi trochę brakuje ciemnego...

#910: Profesja/Doctor Brew – Doctor Brew Legend: Enigma

Dzięki dzisiejszej recenzji przeniesiemy się do 2015 r., a dokładniej do 19 października 2015 r. To wtedy na polskim rynku zadebiutowało Enigma IPA, czyli...

#911: Profesja/Doctor Brew – Doctor Brew Legend: Mosaic

Nowofalowe piwowarstwo przyniosło nam do Polski całe bogactwo różnego rodzaju odmian chmielu. Jedne są wykorzystywane przez browary częściej, inne rzadziej. Wiele zależy od aktualnej...

#909: Profesja/Doctor Brew – Doctor Brew Legend: Kinky Ale

Doctor Brew powraca. Można dodać - powraca z dalekiej podróży. Dzierżawa Lwówka od BRJ-u sprawiła, że jakoś tak u "Doctorów" siadło. W zasadzie w...

Odkryj magię domowej pizzy na kamieniu granitowym i doskonałego piwa!

Czy istnieje lepsza kombinacja niż pyszna, chrupiąca pizza z domowym ciastem i dobrze schłodzone piwo? Trudno to sobie wyobrazić! Dlatego w dzisiejszym artykule przybliżymy...

Picie herbaty sposób na zdrowie i lepsze samopoczucie

Herbata to napój, który od wieków jest ceniony za swoje prozdrowotne właściwości. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym, kiedy nasz organizm jest narażony na różne infekcje,...

Sushi – jakie składniki są potrzebne?

Historia sushi sięga kilku wieków wstecz. Pierwsze wzmianki o podobnych potrawach sięgają starożytnego Japonii, ale sushi, takie jakie znamy dzisiaj, wyewoluowało na przestrzeni czasu.Sushi...

Irish Coffee – jak przygotować?

Irish Coffee to klasyczny drink, który łączy w sobie aromatyczny napój i nutkę alkoholu. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak zrobić Irish Coffee w domowym...

Social media restauracji – promuj swój biznes w sieci!

Skutecznie prowadzone media społecznościowe w gastronomii to gwarancja sukcesu w branży. Social media już dawno przestały być wyłącznie narzędziem służącym komunikacji z rodziną i...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...