Social media restauracji – promuj swój biznes w sieci!

Skutecznie prowadzone media społecznościowe w gastronomii to gwarancja sukcesu w branży. Social media już dawno przestały być wyłącznie narzędziem służącym komunikacji z rodziną i...

#953: ReCraft/Mentzen – Filozofia XD

Żytnie piwa typu roggenbier to w Polsce rzadkość. Ba, nawet w ich ojczyźnie - Niemczech - trafić na nie ciężko. Zresztą wystarczy spojrzeć na...

Dereniówka – poznaj królową nalewek

Dereniówka to nalewka, która związana jest z tradycjami szlacheckimi. Wieki temu przygotowywano ją w kuchniach dworskich oraz pałacowych.

Catering dietetyczny i zdrowe nawyki żywieniowe

Zdrowe odżywianie pomaga zapewnić szczupłą sylwetkę. To także brak nadwagi i otyłości - dwóch chorób cywilizacyjnych, które uważane są za przekleństwo XXI wieku. Chcąc...

Oktoberfest ponownie zawitał do Szczecina

Choć tegoroczny wrzesień nie rozpieszczał Pomorza Zachodniego pogodą, to pierwszy weekend października był w Szczecinie naprawdę ładny - ciepły oraz - przez pierwsze dwa...

#431: Tenczynek – „P” Milk Stout

Ciemne piwa wielu osobom kojarzą się z trunkiem mocnym i słodkim. Jak już zapewne wiecie z lektury mojego bloga, wcale tak być nie musi....

#995: ReCraft/Mentzen – White IPA Matters z herbatą

Dziś miałem zająć się recenzję kolejnego piwa z Browaru Brofaktura, ale pod wpływem małej medialnej zadymy o zasięgu międzynarodowym postanowiłem zmienić plany i dzisiejsza...

#428: Tenczynek – Bock

Moją przygodę z ciekawszym piwem zaczynałem gdzieś w okolicy 2011-2012 r. W tym czasie wyboru wielkiego nie było, a najciekawsze propozycje płynęły ze strony...

Sushi – jakie składniki są potrzebne?

Historia sushi sięga kilku wieków wstecz. Pierwsze wzmianki o podobnych potrawach sięgają starożytnego Japonii, ale sushi, takie jakie znamy dzisiaj, wyewoluowało na przestrzeni czasu.Sushi...

Picie herbaty sposób na zdrowie i lepsze samopoczucie

Herbata to napój, który od wieków jest ceniony za swoje prozdrowotne właściwości. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym, kiedy nasz organizm jest narażony na różne infekcje,...

#425: Tenczynek – „P” IPA

IPA - przez siedem lat piwnej rewolucji w Polsce te trzy litery urosły do rangi symbolu nowofalowego trendu. Każdy kraftowy browar jest niejako zobligowany...

Nalewaki do piwa – sprzęt, który sprawdzi się także w domu

Piwowarstwo domowe jest w Polsce coraz popularniejsze, co widać m.in. po rosnącej liczbie członków Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Duża w tym zasługa zwiększającej się...

Historia piwa, czyli jak powstał ten alkohol?

Piwo jest dla nas czymś powszednim. Dla wielu jest ono wręcz produktem pierwszej potrzeby. Nie zdajemy sobie jednak sprawy, że trunek ten towarzyszy nam...

Irish Coffee – jak przygotować?

Irish Coffee to klasyczny drink, który łączy w sobie aromatyczny napój i nutkę alkoholu. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak zrobić Irish Coffee w domowym...

Kubki na wynos – czy można uniknąć opłaty konsumenckiej?

Polityka wielu państw w zakresie gospodarowania niektórymi odpadami bardzo się radykalizuje w ostatnich latach. Ograniczenie zużycia plastikowych jednorazówek wydaje się dzisiaj koniecznością. Stąd też...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...