Picie herbaty sposób na zdrowie i lepsze samopoczucie
Herbata to napój, który od wieków jest ceniony za swoje prozdrowotne właściwości. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym, kiedy nasz organizm jest narażony na różne infekcje,...
Ashwagandha – moda czy zdrowie?
Słyszałeś/aś o Ashwagandzie, ale zastanawiasz się, czy rzeczywiście warto ją włączyć do swojej rutyny zdrowotnej? Ashwagandha to nie chwilowa moda. Ta roślina ma tysiące...
#921: Sady/Mentzen – Szlacheckie na Miodzie
Piwa miodowe kojarzą mi się z samym początkiem mojej przygody z poszukiwaniem coraz to ciekawszych piw. Był to mniej więcej rok 2010-2011. Pamiętam, jak...
Nalewaki do piwa – sprzęt, który sprawdzi się także w domu
Piwowarstwo domowe jest w Polsce coraz popularniejsze, co widać m.in. po rosnącej liczbie członków Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Duża w tym zasługa zwiększającej się...
#420: Tenczynek – „P” American Wheat
Po zmianie właściciela Browar Tenczynek zaistniał wypuszczając na rynek od razu dwie linie piw: klasyczną oraz nowofalową, oznaczoną literą "P". Recenzję pierwszego z klasycznych piw...
Kulinarne Odkrycie: Steak House – Miejsce, Którego Smak Pozostaje na Długo
W świecie gastronomii, restauracje typu Steak House stanowią prawdziwą oazę dla miłośników mięsa. Są to miejsca, gdzie kulinarna pasja łączy się z najwyższą jakością...
#417: Tenczynek – Pszeniczne
O dobrego weizena w Polsce wciąż jest niełatwo. Rzemieślnicy rzadko po ten styl sięgają, a browary regionalne (czy też średnie, jak wolę je określać)...
Szkło do piwa – z jakiego korzystam?
Szkła do piwa jest cała masa. Niektóre są bardziej funkcjonalne, inne mniej. Część z nich została zaprojektowana specjalnie dla degustacji, są też takie, których...
Oktoberfest Szczecin 2021: znamy program i listę stoisk
Browar Łąkomin, Maltgarden oraz Stu Mostów - te i inne browary przyjadą do Szczecina i wystawią się podczas odbywającej się w dniach 1-3 października...
Catering dietetyczny i zdrowe nawyki żywieniowe
Zdrowe odżywianie pomaga zapewnić szczupłą sylwetkę. To także brak nadwagi i otyłości - dwóch chorób cywilizacyjnych, które uważane są za przekleństwo XXI wieku. Chcąc...
#1006: ReCraft/Mentzen – Polska Wolność
Witbier kojarzy nam się głównie z lekkim, orzeźwiającym piwem pszenicznym doprawionym skórką gorzkiej pomarańczy i kolendrą. Regularnie jednak polskie browary kraftowe próbują urozmaicić ten...
#433: Tenczynek – Pils
Ostatnim piwem, które pozostało mi z zestawu piw otrzymanych z Browaru Tenczynek, jest Pils z Kolekcji Klasycznej. Cały czas powtarzam, że pilsnery to papierki...
#1001: ReCraft/Mentzen – Strażnik Teksasu
Nie wiem, jak u Was, ale u mnie skwar leje się z nieba. Od kilku dni temperatury w cieniu utrzymują się na poziomie około...
#431: Tenczynek – „P” Milk Stout
Ciemne piwa wielu osobom kojarzą się z trunkiem mocnym i słodkim. Jak już zapewne wiecie z lektury mojego bloga, wcale tak być nie musi....
Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji
Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...
























