Wyposażenie w specjalny system do chmielenia na zimno, czyli tzw. HOP GUN, wirówkę poprawiającą jakość produkowanych piw, czy też nowoczesną linię rozlewniczą do butelek – m.in. te elementy objęła zakończona niedawno rozbudowa wrocławskiego Browaru Stu Mostów. Na Facebooku można obejrzeć galerię, pokazującą skalę modernizacji.
Browar został wyposażony również w nowy pasteryzator, działający wg metody poddawania produktu przez krótki czas wysokiej temperaturze. Ponadto zwiększone zostały możliwości magazynowania piwa – obecnie browar posiada już zróżnicowaną paletę zbiorników o różnych pojemnościach – od 20 do 60 hl. Nowe rozwiązania mają dać więcej możliwości przy leżakowaniu trunków w drewnianych beczkach, które to będą mogły być teraz bezproblemowo kupażowane.
Jeśli jesteście ciekawi wyglądu nowych urządzeń, odsyłam Was do zamieszczonej na profilu Browaru Stu Mostów galerii.