W tym samym dniu, w którym odbędzie się II etap Kuźni Piwowarów 2017, czyli 28 stycznia, wybrane zostanie najlepsze piwo ubiegłorocznej edycji, a jego autor otrzyma nagrodę oraz tytuł Piwowara Olbrachta. Wybierać będzie oczywiście jury, ale nie tylko – bowiem głos mają także internauci, którzy są niejako szósty członkiem sędziowskiego gremium. Już teraz można na Facebooku można zagłosować na piwo, które Wam najbardziej posmakowało.
We wspomnianym jury, tak jak w I etapie, zasiądą: Tomek Kopyra, Krzysztof “Jozefik” Juszczak, Maciej Piaszczyński, Marek Puta oraz Bartek Nowak. Jeśli chodzi o internetowe głosowanie, to każdy uczestnik (niestety konieczne jest konto na Facebooku) ma do dyspozycji trzy głosy, które może przypisać do trzech wybranych przez siebie najlepszych piw. Każdy sędzia będzie musiał również wybrać trzy piwa, dlatego jest wielce prawdopodobne, że „głosy ludu” mogą być tymi które przeważą przy ustalaniu końcowego wyniku. Dlatego naprawdę warto wziąć w tym udział :).
Głosowanie zakończy się 27 stycznia o godzinie 23:59.
Link do głosowania:
https://www.facebook.com/pg/jan.olbracht.browar.rzemieslniczy/photos/?tab=album&album_id=1249230978456047
Przypomnę, że w ubiegłym roku skosztować mogliśmy następujących piw:
- American Wheat wg receptury Wojciecha Karcza
- Fruit Ale wg receptury Marcina Senderskiego
- Saison wg receptury Wiktora Staszewskiego
- Red IPA wg receptury Janusza Mocarskiego
- Milk Stout wg receptury Michała Białozóra
- Rauchbier wg receptury Karola Siemieniaka
Jakie są Wasze typy? Podzielcie się w komentarzach swoimi opiniami :).