Wheat Wine w trzech wariantach wypuszcza Browar Maryensztadt w ramach serii Projekt Barrel Aged. Różnią się one od siebie rodzajem użytej do leżakowania drewnianej beczki.
Są to zatem piwa, które dojrzewały w beczkach po białym winie, koniaku oraz po amerykańskiej whiskey Jack Daniel’s. Niestety, do szerokiej sprzedaży w sklepach w całej Polsce trafi jedynie wersja leżakowana w beczce po koniaku. Pozostałe natomiast trafiły tylko do trzech multitapów: do Ministerstwa Browaru – Wroniecka w Poznaniu, Z Innej Beczki w Łodzi oraz do Jabeerwocky w Warszawie.
Piwo ma 26° Plato ekstraktu i ponad 13% ekstraktu.
Natomiast już niedługo – 8 grudnia – premierę będzie miała nowa linia piw Browaru Maryensztadt, nazwana BREWMASTER EDITION. Jest to autorska seria piwowara Jakuba Piesio. Na pierwszy ogień poszły: stout owsiany z przytulią wonną oraz belgijski dubbel z wędzoną śliwką.